Is HDCP in dit geval een probleem?

Mijn beeldscherm heeft het begeven. nu wil ik een nieuw beeldscherm. ik heb er een gevonden, maar die ondersteunt GEEN HDCP. ik heb een videokaart namelijk de ATI Radeon HD 4300/4500 en volgens ATI ondersteunen hun producten HDCP. kan het problemen opleveren dat mijn beeldscherm dit niet doet en mijn videokaart misschien (het stond ergens onderaan een pagina) niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ondersteunen betekent niet dat het zonder niet werkt. windows ondersteund zoveel. maar dat betekent ook niet dat alles erop moet toch? HDCP, ofwel High-bandwidth Digital Content Protection is een specificatie, ontwikkeld door Intel, voor de bescherming van digitale audio- en videoinhoud die verstuurd wordt over DVI- of HDMI-verbindingen. oftewel jou videokaart kan beeldschermen gebruiken die gebruik maken van HDCP maar ook zonder.

HDCP is een beveiliging om alleen legale HD media af te spelen computer en te tonen op je monitor. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de aanwezige DVI of HDMI aansluitingen. HDCP wordt gebruikt bij het afspelen van HD media (zoals Blue-ray en HD DVD). Je kunt dergelijke media alleen met de originele hoge kwaliteit op je PC afspelen als je videokaart én monitor HDCP ondersteunen. In de andere gevallen zal de beeldkwaliteit worden gereduceerd. Het schijnt dat de meeste nieuwe monitoren dit wel ondersteunen (via HDMI), maar dat het vaak niet in de algemene specificaties staat (dus even naar de gedetailleerde specificaties zoeken).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100