Kan ik mijn Vista-registry importeren in Windows 7 RC1?

Dit om te voorkomen dat ik de programma's opnieuw moet installeren. Mijn programma's en data staan namelijk op twee andere, afzonderlijke, partities.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het natuurlijk altijd proberen. Maar... Ooit zul je tegen een probleem oplopen. Een moeilijk op te lossen probleem, waarvan de oorzaak niet helder is. Als je je programma's op deze slinkse manier hebt overgezet, zul je je altijd afvragen of het probleem daardoor is veroorzaakt, dan wel of de oorzaak elders ligt. Je zult altijd twijfel hebben. Dit alleen al zou voor mij reden zijn, de programma's toch maar opnieuw te installeren. Verder zijn de registry keys van verschillende programma's niet van elkaar te scheiden. Je kunt niet altijd het ene programma wel via jouw slinkse manier overzetten, terwijl je het andere programma wel netjes installeert. Een aantal registry keys is namelijk gedeeld. Wat dat betreft is het dus alles of niets. En aangezien je kunt vermoeden dat er altijd wel één programma zal zijn dat zich tegen jouw slinkse methode verzet, kun je geen enkel programma via die methode overzetten. Dus je hebt twee goede redenen om de nette weg te bewandelen. De enige reden om het toch te proberen zou zijn: voor de "hack-waarde" die deze methode heeft. Maar reken er vast op dat je het dat puur daarvoor moet doen. Tijd zul je er niet mee besparen.

Ik zou dat niet doen, dat gaat geheid fout... gewoon opnieuw installeren... no shortcuts here...

Programma's moet je eigenlijk altijd opnieuw installeren om complicaties te voorkomen. Ik weet de registryverschillen niet precies maar ik raad het je af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100