Op mijn harde schijf staan geen grote bestanden hoe kan het dat er toch 50GB in gebruik is? (Windows 7)

Weet jij het antwoord?

/2500

De enige manier om dat aan de weet te komen, is te gaan bekijken wat precies die ruimte in beslag neemt. Download het volgende gratis programma en een wereld gaat voor je open:

Bronnen:
http://sourceforge.net/projects/windirstat/

De installatie van windows zelfs, en de systeemherstelpunten samen komen al een heel end in de richting. Ik heb dan wel grote programma's op mijn pc, maar die staan geinstalleerd op een andere schijf, waardoor alleen de windowsbestanden van die programma's op mijn C terecht komen, ik heb vista, en er is 72 gig in gebruik. Toegevoegd na 16 seconden: en mijn pc is niet zo lang geleden compleet opnieuw geinstalleerd.

zoveel ruimte neemt ie toch nie in zonder handmatig geinstaleerde progammas ?

Bij een zoekopdracht naar bestanden staat standaard 't zoeken naar systeem- en verborgen bestanden UIT. Zet 't maar eens aan... En zoek dan opnieuw! Je zal versteld staan van hoeveel grote en dubbele bestanden er op je harddisk staan. Verder is Windows een echt geheugenvreetmonster... Er staan bijv. 19 systeemfiles op mijn PC die ieframe.dll heten - elk 11MB! (Tijd voor een opschoonactie, zie ik.) Het zit allemaal nogal inefficiënt inelkaar. En ik heb WindowsXP. Bij Windows7 is dat vast alleen maar erger geworden. Windows bewaart bijv. ook allemaal oude update-bestanden. En al genoemd: herstelpunten bijvoorbeeld. Bij WinXP is 't erg met 't geheugengebruik - bij Vista en 7 is dat allemaal waarschijnlijk nog erger. Het punt is: er is nogal wat (technische) kennis nodig om te weten wat er wel en wat er niet af mag. Mijn C:\Win.XP map is nu 1,2GB groot - er zijn heel weinig mensen die zo'n kleine Windows-map hebben. Maar ik weet dan ook aardig precies wat er wel en wat er niet af mag. Mijn mappen met programma's zijn samen is 2,5GB. Wederom - ik weet precies wat nodig is en wat niet. Ik installeer geen applicatie-onderdelen die niet nodig zijn. Dus ik doe nooit 'standard setup' - ik vink alles uit wat niet nodig is - en gooi bijv. grote help-bestanden weg. Toch heb ik een hoop programma's geïnstalleerd: ±96 - snel geteld. Zonder de games, dan (da's op een andere schijf, en nog eens 3,2GB). Als je bijv. Internet Explorer gebruikt en de internet-cache instelling niet hebt verkleind, kan dat ook makkelijk gigabytes kosten inmiddels - standaard staat die cache idioot groot ingesteld. Je kan instellen dat 't max. 8MB mag zijn bijvoorbeeld. Zo zijn er nog -tig zaken en instellingen die belangrijk zijn.

Regelmatig een goede "cleaner" draaien waarbij de windows temp directory niet wordt vergeten. Doet wonderen. (een kale windows 7 installatie neemt niet meer dan maximaal 20Gb in beslag)

%' Gb is veel te veel. Draai CCleaner maar eens, en kijk wat er dan vanaf kan. Ik heb Win7 draaien en diverse grote programmas's erop staan (OpenOffice, b.v.) en mijn C: is maar 28 Gb. Ergens klopt dus iets niet bij jouw installatie. Toegevoegd na 1 minuut: %' moet 50 zijn!

Hoi Michell, Het kan een ophoping zijn van tijdelijke bestanden of gemaakt herstelpunten. Voer een schijfopruiming uit via Start -> Alle programma's -> Bureau Accessoires -> Systeemwerkset -> Schijfopruiming Zorg ervoor dat je bij het uitvoeren van de schijfopruiming ook de herstelpunten opruimt deze optie staat onder het tabblad "Meer opties".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100