Kan ik Windows XP gevirtualiseerd draaien onder Windows 7?

Heeft MS hier nog steeds gratis software voor en wat zijn alternatieven voor MS?

Toegevoegd na 27 minuten:
Ik ga hier maar eens mee aan de slag:
http://www.microsoft.com/netherlands/artikelen/downloads/virtualpc2007.aspx

"U kunt echter ook een 'kant-en-klare' virtuele machine downloaden. Dat is een bestand met de extensie .VHD. Dit staat voor Virtual Hard Disk. Bij elk .VHD-bestand hoort tevens een .VMC-bestandje. Deze bestanden samen bevatten alles wat nodig is om een virtuele machine te kunnen starten, dus het besturingssysteem en eventuele applicaties."

Nog tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan met MS Virtual PC of met VM Workstation (niet gratis). Maar Windows 7 heeft ook een mogelijkheid om via een soort virtualisatie een programma onder Windows XP modus te draaien. Die component kan je downloaden als je Windows 7 Ultimate of Enterprise hebt. Toegevoegd na 11 minuten: De XP modus verbetert de programma compatibiliteit. Ik denk dat er wel verschillen zijn met Windows XP in virtualisatiesoftware draaien. Voordeel van Virtual PC/ VM Workstation is dat je er ook andere besturingsystemen mee kunt draaien, bijvoorbeeld linux of server software (in ieder geval in VMWare).

Bronnen:
http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows...
http://www.microsoft.com/windows/virtual-p...

Ik heb zelf de virtuele XP geinstalleerd onder Windows-7, maar ik ben niet enthousiast. 't Werkt wel, maar andere virtualisatie software is beter. Probeer eens Virtualbox (http://www.virtualbox.org/ - was Sun, is nu van Oracle). Is gratis, kan zeer veel gast-OSen draaien en werkt prima...

Ja dat lukt met vmware workstation, doe ik al een tijdje. Zelfde voor linux stuff

Geen probleem, dat vindt je op de microsoftsite, Virtual PC en XP, is een speciaal pakket. Uitleg staat erbij. Succes

Ga naar: http://computertotaal.nl/article/7575/virtualisatie-in-15-stappen-een-extra-pc/1.html hier wordt alles haarfijn uitgelegd en als er problemen zijn kun je vragen. Veel succes! PS: In het artikel wordt OP XP WINDOWS 7 geïnstalleerd. Jij moet dus OP WINDOWS 7 XP gevirtualiseerd draaien. Veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100