Hoe kan ik mijn pc helemaal opnieuw instellen?

Ik heb 6 maandan geleden een asus laptop gekocht. Een paar dagen geleden heeft windows 10 een bijgewerkte versie geinstalleerd. Hierdoor heb ik heel wat problemen gekregen. Ik heb mijn laptop opnieuw ingesteld door alles te verwijderen 'remove everything and clean your drives'. Nu is alles verwijderd het is zoals ik het in begin gekocht heb maar met een bijgewerkte versie van Windows 10. Blijkbaar is het bijwerken van windows automatisch bij een reset. Wat kan ik hier aan doen om dit te vermijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Laptops van bekende OEM's hebben vaak een restore partitie verborgen op je harddrive/ssd die je kunt oproepen via een hotkey tijdens POST, hiermee breng je de laptop terug in de staat toen je 'm kocht, deze OOBE(Out Of Box Experience) is zonder de update van windows 10 die de boel een beetje vernaggeld heeft. Maar zonder dat je het type laptop hebt vermeld in je vraag kan ik je de hotkey niet adviseren. Maar Google is je vriend.

Je kan proberen terug te gaan naar een herstelpunt in Windows. Het is sowieso een goede gewoonte herstelpunten aan te maken voor je aan dit soort operaties begint. Je kan deze eenvoudig vinden door naar Systeemherstel te zoeken in het Windows-zoekbalkje. Een andere handige tool om dit te doen is EaseUS System Go Back. Net iets uitgebreider en makkelijker te gebruiken dan de herstelfuncties van Windows.

Bronnen:
https://computertotaal.nl/artikelen/apps-s...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100