wat is een sterk wachtwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een sterk wachtwoord bestaat uit een reeks van zes tot acht willekeurige letters en cijfers, en wat leestekens. Hoe beter het wachtwoord, hoe lastiger het is om te onthouden. Er zijn wel trucjes om sterke wachtwoorden te maken die toch redelijk eenvoudig te onthouden zijn. U bedenkt dan voor uzelf een schema dat u altijd toepast. Bijvoorbeeld: [Datum huwelijk][Naam website][Postcode ouderlijk huis][Leesteken] Een wachtwoord voor een Google-account ziet er dan bijvoorbeeld zo uit: 21031953Gmail1314AA! En voor de site van SeniorWeb wordt het dan: 21031953SeniorWeb1314AA! Zo hebt u steeds wisselende sterke wachtwoorden en hoeft u alleen maar te onthouden welk schema u altijd toepast.

Bronnen:
https://www.seniorweb.nl/tip/tip-maak-een-...

Een sterk wachtwoord heeft een lengte van minimaal 12 tekens. Het omvat getallen, symbolen, hoofdletters en kleine letters. Een sterk wachtwoord bevat geen te raden formule en wordt maar één keer gebruikt. Als bij een hack bijvoorbeeld 21031953Gmail1314AA! ontdekt wordt, is het simpel te bedenken dat bij dit e-mailadres ook andere wachtwoorden als 21031953Wehkamp1314AA! kunnen horen. Ikzelf gebruik een wachtwoordgenerator als: https://passwordsgenerator.net/ en pas het wachtwoord vervolgens aan (vertrouw ook generators niet...). wfxns$8Ue%f;7tBJ wordt dan bijvoorbeeld Glwfxns$8Ue%f;7tBJenzo

Een sterk wachtwoord is een wachtwoord wat door middel van 'brute force' haast niet binnen een fatsoenlijk tijdsbestek te raden is, en daardoor niet de moeite loont. Alles vanaf 16 karakters wordt gezien als sterk waarbij je ook leestekens kunt gebruiken(zie bron voor een sterk wachtwoord generator) Je hoeft geen truuks te leren om zulke wachtwoorden te onthouden, maar slechts ééntje, met diverse wachtwoord managers te downloaden op internet scherm je zo al je wachtwoorden af met één sterk wachtwoord. (Google Chrome doet eigenlijk al zoiets voor web formulieren die een login vereisen)

Bronnen:
https://passwordsgenerator.net

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100