Kan ik in Windows 10 met een Sneltoets een programma starten dat *niet* op de desktop staat?

Ik heb zelf een .bat-bestand gemaakt. Ik wil dat koppelen aan een Sneltoets: waar ik ook ben, ik wil met Control-Alt-B mijn .bat-bestand kunnen starten.

In Windows 7 was dat vrij eenvoudig voor elkaar te krijgen.

In Windows 10 is het mij ook gelukt, maar alleen door een snelkoppeling naar het .bat-bestand op het Bureaublad te plaatsen, en in de eigenschappen van die snelkoppeling aan te geven dat hij moet worden gestart met de Sneltoets Control-Alt-B.

Ik wil dit graag voor elkaar krijgen *zonder* dat ik iets op het Bureaublad hoef te plaatsen.

Hoe kan ik in Windows 10 zorgen dat mijn .bat-bestand wordt gestart met een Sneltoets, *zonder* iets op het Bureaublad te hoeven plaatsen? Het maakt me daarbij niet uit of het .bat-bestand zelf wordt gestart, of een snelkoppeling, want dat komt op hetzelfde neer.
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijke oplossingen: 1 Plaats de betreffende snelkoppeling met sneltoets in: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs 2 Plaats de betreffende snelkoppeling "X" zonder sneltoets in de system32-map. Activeer deze met Windowstoets + R + X (in plaats van de sneltoetsopdracht). 3 Gebruik een programma als Autohotkey, en een script als ^!b:: ;Ctrl+Alt+B Run, C:\......\X.bat return https://autohotkey.com/

Bronnen:
http://superuser.com/questions/1046261/win...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100