Hoe voorkom ik dat Windows ongevraagd Windows 10 op mijn pc installeert ? ?

Vanavond ontdekte ik tot mijn schrik dat Windows al 20 minuten ongevraagd bezig was versie 10 op mijn PC te installeren. Mijn pc stond in de slaappositie en die werd door windows opgeheven om ongevraagd de nieuwe versie te installeren. Ik heb tot volle tevredenheid versie 7 en ik wil versie 10 absoluut niet op mijn pc. Ik kon de installatie niet afbreken anders dan mijn pc uit te zetten. Dat heb ik dus gedaan. Na een nieuwe opstart begon windows mijn vorige versie te herstellen. Dat duurde 20 minuten maar slaagde godzijdank.
Wat is dit voor een agressieve en intimiderende klantbenadering van deze monopolist ? Ik verwacht nu binnenkort een hernieuwde poging en dan ben ik er misschien niet net op tijd bij. Maar hoe voorkom ik dit in de toekomst ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is mij ook overkomen. Je moet de automatische updates van Windows uitschakelen is mij gebleken. Ik heb 's nachts terwijl ik sliep Windows 10 gekregen terwijl ik Windows 7 had. Je hebt een maand de tijd om het ongedaan te maken maar ik heb Windows 10 gewoon laten staan ook al was ik er in het begin niet zo blij mee. Ik gebruik echter Chrome als browser en niet Edge en als je Chrome gebruikt is vrijwel alles hetzelfde als bij Windows 7. Maar om het niet nog een keer te laten gebeuren moet je dus die automatische updates uit zetten.

Waarschijnlijk heb je per ongeluk toch een keer geopteerd voor de upgrade en begon hij nu met installeren omdat je pc zover was daarvoor. Je kunt het Get Windows 10 icoon verwijderen, weet niet of dit ook de upgrade tegenhoudt . Zie hier: http://www.howtogeek.com/218856/how-do-you-disable-the-get-windows-10-icon-shown-in-the-notification-tray/

Bronnen:
http://www.howtogeek.com/218856/how-do-you...

er is ook een programmaatje voor dat NEVER10 heet

Bronnen:
https://www.grc.com/never10.htm

Die hierboven van Capta ken ik zo niet, is een andere die ik nu al 8 maanden gebruik en al op 20 Win7 pc's prima werkt. Tooltje gaat wek zeer grondig te werk, spit ( ligt aan hoe groot C-schijf ook) ALLES daar door en alle ook eerdere verborgen updates die iets met Win10 te maken hebben in register haalt hij weg zonder risico. Downen en dan met r.muis uitvoeren als Admin ( andere progs ff sluiten is nog beter) en ga koffie drinken, zodra klaar een reset en ook witte w10ruitblokje is dan weg :) http://www.win10wiwi.com/#download

Gewoon blokkeren met GWX control panel. http://decomputer.be/windows-10-upgrade-weigeren-en-stoppen-gwx-control-panel/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100