Als ik Windows opnieuw installeer op een ssd, moet ik dan opnieuw alle drivers enzo opnieuw downloaden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, want dan heb je gewoon een schone en 'kale' Windows installatie. Dus dan moet je dingen als graphics driver enzo weer downloaden. Handigste is om deze alvast op usb stick te zetten voordat je begint met de herinstallatie. Toegevoegd na 33 seconden: En natuurlijk een backup maken van alles wat jij wilt bewaren, savegames en instellingen van vanalles.

ik heb alitjd een volgorde het kale syseem er op Een virus scannner als je al niet windows defender hebt via iobit.com zet ik er advance systemcare op en driverbooster let wel de malware scanner mag ook wel maar is niet nodig let even op de installatie of er niets mee wort geinstalleerd dan alleen driverbooste advance systemcare laat ik scannen niet om eventuele virussen te vinden maar om bestanden te vlaggen zodat deze altijd weer terug gezet worden mochten ze ongewild worden gewijzigd er wordt meteen een goed herstelpunt gemaakt Daarna driverbooster free voor alle drivers En de rest even regelmatig terug gaan naar windows update je systeem zou meteen als vrij goed moeten werken Maar met een paar reboots nadat het ene na het ander pakket updates binnen komt Ben je zo in een loop van een dag weer helemaal bij. intussen pak ikeen paar zwaarste game of zwaarste apllicatie die ik heb en installeer deze om eventuele optionele download die je anders misschien niet meteen krijgt er ook op te krijgen. direct x net frame etc ninite kan een handige site zijn om snel enkele basis programma's weer terug te krijgen. mocht je van een herstel parttie draaien zullen alle driver er wle op zitten windows update doet de rest maar er komt misschien Bloatware mee via een fabrieks herstel na installatie kan je met decrapifier er weer af halen. lekker snel

Bronnen:
http://www.iobit.com
http://www.pcdecrapifier.com/
https://ninite.com/

Als het goed is installeerd Windows drivers automatisch wanneer dat nodig is (dus wanneer je een apparaat aansluit waar geen driver van is gaat hij aan de slag), maar ze moeten inderdaad opnieuw geïnstalleerd worden (maar je hoeft zelf niets te doen). Programma's moeten uiteraard wel opnieuw worden geïnstalleerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100