Kan ik de OS overzetten op een nieuwe schijf?

Harde schijf in m'n laptop waar Windows op staat begint het te begeven. Ik wil er een SSD in gooien, maar hij draait nu dus de Windows die er bij de fabrikant op gezet is. Heb ik nooit een CDtje bij gekregen. Valt er iets te verplaatsen? Of moet ik Windows gewoon opnieuw kopen?

Ik had eerst het idee om een image te maken, maar ik weet niet hoe ik alleen de OS kan selecteren en niet alle andere onzin die erop staat. Programma's installeer ik allemaal opnieuw. Het gaat echt alleen om Windows.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je en SSD koopt zit daar meestal kloon software bij. Hiermee kan je de huidige installatie volledig klonen en op de SSD zetten. Er gaat niets verloren en het werkt eigenlijk allemaal vrij eenvoudig. Let dus even op bij aanschaf dat de software ( of in ieder geval de key) er bij zit. Overigens moet je waarschijnlijk officieel wel een nieuwe licentie kopen omdat je waarschijnlijk een OEM versie van Windows hebt. Een dergelijk versie mag niet op een andere computer gezet worden. Het vervangen van een harde schijf ziet Microsoft als een nieuwe computer. Toegevoegd na 13 minuten: Bij het klonen kan je er overigens voor kiezen alleen je OS te klonen en niet de programma's en bestanden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100