Mijn windows 8 desktop loopt vast. Opeens zie ik geen icoontjes meer en als ik iets selecteer komt er geen blauw vak. Hoe moet ik dat oplossen?

Opeens liep mijn desktop (bureaublad) van mijn windows 8 laptop vast. Mijn icoontjes waren weg en ik kon nergens meer op klikken. Als ik iets wilde selecteren om te kijken of dat het wel deed, zag ik geen blauw vak. Dus wat moet ik nu doen? Ik vind de Windows 8 startmenu heel irritant daarom gebruik ik alleen maar meestal de desktop. Maar nu moet ik wel die windows 8 Startmenu gebruiken want mijn desktop doet het niet meer! Alsjeblieft help mij, dit is erg irritant.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit had ik laats ook, maar het is magisch verdwenen! Wat ik altijd deed: CTRL + ALT + DEL en dan taakbeheer starten (dit werkt meestal wel) Vervolgens in de lijst met Processen zoeken naar Windows Verkenner en dan op de knop klikken waar normaal Beëindigen staat, nu zal er staan Opnieuw starten, aangezien het een systeem proces is. Zorg dat je via windows update altijd de nieuwste updates binnenkrijgt, misschien is het daarom wel gefixt bij mij. Who knows.... Toegevoegd na 1 minuut: Voor zover ik weet kun je niet selecteren meer in windows 8 door middel van slepen (waardoor je een blauw rechthoekje kreeg, dat alles selecteerde wat erin zat). Je moet klikken voor 1 selectie, CTRL + klikken voor meerdere selecties en SHIFT + klikken voor een lijst van selecties. Toegevoegd na 2 minuten: Laat maar, selecteren door te slepen werkt wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100