hoe krijg ik mijn laptop opnieuw geinstalleerd wanneer er geen cd bij geleverd is?

deze hebben wij 3 jaar geleden gekregen via stichting leergeld voor school. Echter is hier geen cd bij geleverd, wel staat er een product code op een sticker op de laptop geplakt. Hoe krijgen wij nu opnieuw windows 7 geinstalleerd? heb al via config geprobeerd maar blijft om cd vragen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een laptop krijgt heb je in de meeste gevallen ook een licentie van Windows XP/7/8/8.1 gekocht. Je krijgt hier geen CD bij omdat deze al kant-en-klaar op je laptop staat geinstalleerd (op een partitie meestal). Als je Windows opnieuw wilt installeren kan je kostenloos een officiele "image" downloaden en branden op een DVD of een USB. Officiele images kan je gratis en voor niks downloaden van msdn (MicroSoft Developer Network). Windows 7 Professional x86 Dutch: http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-24278.iso 2147483647 X17-24278.iso Windows 7 Professional x64 Dutch: http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-24279.iso 2147483647 X17-24279.iso Als je de .iso hebt gedownload kan je deze branden op een DVD en installeren. Gebruik bij de installatie het productcode dat op de sticker staat van je laptop.

De installatiebestanden staan op een geheim gedeelte van je hardeschijf. Je moet opzoeken hoe je dat gedeelte benaderd, dat staat in de handleiding van je laptop of op internet (factory reset/system recovery, naam laptop, type). Laptop opnieuw opstarten en de gevonden knoppencombinatie invoeren zodat het herstellen gaat beginnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100