Ik kan geen film kijken via Windows media player. Weet iemand hiervoor een oplossing?

Wanneer ik een film wil kijken ging mijn computer automatisch naar windows media player. Maar nu gaat hij gek genoeg naar ''Media Player Classic (home cinema)''. DIT WERKT NOOIT.
Weet iemand hoe ik dit terug kan veranderen naar Windows media player of het wel laat werken op Media player classic?

Als ik het probeer af te spelen staat er: Cannot render the file.

Weet jij het antwoord?

/2500

probeer dit rechtsklik op de file die wilt afspelen openen met dan komt er wel een lijst met andere spelers/programma waarmee je die file kan afspelen met ook de optie de speler standaard in te stellen De windows classic is misschien nog handig voor oudere file ? anders probeer eerst af te spelen voordat je dat standaard instelt.

Download de gratis player VLC en sta deze applicatie toe alle media extensies koppelen (zoals AVI / MPG / MP4 / WMV) en je wilt nooit meer terug naar de ingebakken windows media player..... Je kunt na het downloaden ook rechtermuis op het mediabestand klikken, en dan kiezen openen met... en dan VLC kiezen...

Bronnen:
http://www.videolan.org/

Als je MPC werkend wil krijgen moet je een codecpakket als http://www.free-codecs.com/download/k_lite_codec_pack.htm installeren. MPC-HC is daar een onderdeel van. Ik heb altijd VLC en K-lite+MPC geïnstalleerd op mijn PC. Dan kan je in principe alles afspelen. Waar de een het laat afweten doet de ander het soms wel goed.

Klik rechts op de film→openen met→standaardprogramma selecteren→selecteer windows media player→vink "standaard openen met" aan→klik ok

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100