hoe krijg ik mijn pc weer goed opgestart?

Ik heb vanmiddag op de pc van mijn tante een schone installatie can windows 7 geïnstalleerd. Deze heb ik op de D schijf gezet omdat de c schijf (met daarop windows xp) te vol was. Nu vroeg de pc bij het opstarten telkens welke windows ik wilde draaien. dit had ik verholpen door bij geavanceerde opstartinstellingen het vinkje "vragen welke versie moet worden opgestart" uit te zetten. Ik had echter vam de c schijf de installatiemap e.d. verwijdert! Pc start opnieuws op en zegt "kan windows niet uit voeren wat het volgende bestand is beschadigd.... ". Hij wil dus de xp versie opstarten, maar die staat er niet meer in zijn geheel op! Ik wil dat hij windows 7 opstar! Hoe verhelp ik dit probleem?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je moet kan bij de installatie van 7 kiezen voor 'geavanceerde opties' (oid) daar kan je kiezen voor schijf formatteren. dat had je moeten doen. nu zou ik win7 opnieuw installeren!

Eerst en vooral voor je gaat experimenteren: neem een backup van alle belangrijke bestanden die op die pc staan. Gebruik daarvoor een live-cd van een bekende linuxdistro en zet alle bestanden veilig op een externe harddisk. Probeer dan eens of je tijdens het opstarten het opstartmenu met de verschillende configuratiemodes kan bereiken (F8 pompend indrukken na het biosscherm) Als dat niet kan gebruik dan een windows 7 installatie cd om in de windows RE omgeving terecht te komen. Laat deze eerst een automatisch opstartherstel proberen. Werkt dat niet ga dan naar de cli en gebruik achtereenvolgens volgende commando's: bootrec /fixmbr ; bootrec /fixboot ; bootrec / scanos ; bootrec /rebuildbcd Werkt ook dat niet? Start dan via de cli notepad en ga naar open, dat is een truukje om toch in een soort van verkenner terecht te komen in de winRE omgeving. Probeer binnen dit 'verkennertje' uit te maken wat de drive letter is van de partitie waarop de windows xp installatie en dus ook de bootbestanden staan (want dat is voor de windows RE omgeving niet per se meer C:) en idem voor de partitie met windows 7. Stel nu dat windows xp toch C: is en windows 7 toch D: voer dan (terug in de cli) volgend commando uit: sfc /scannow /offbootdir=C:\ /offwindir=D:\windows En dan maar hopen dat dat wél heeft geholpen. Want anders zit er niets anders op dan windows te herinstalleren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100