Hoe kan het dat er updates verschijnen op een pc zonder internet verbinding?

Mijn vriendin heeft een pc staan die ze niet heeft verbonden met het internet; ze heeft niet het wachtwoord ingevuld van de modem en ook staat er dat hij niet verbonden is. Hoe is het dan mogelijk dat er af en toe meldingen zijn als "er is een nieuwe versie van adobe reader beschikbaar" of bij afsluiten "zet de computer niet uit, downloaden updates"?

Ze wil de pc niet verbonden hebben met internet, hoe controleer je of hij dat echt 100% niet is? Ik snap niet hoe hij anders oa windows updates en dergelijke kan "ontvangen".

Toegevoegd na 42 minuten:
Bij netwerkconnecties van configuratiescherm staat alleen LAN en die is verbroken en uitgeschakeld. Kan er toch nog een wifi verbinding zijn of zou die dan hierbij moeten staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijk is de pc toch verbonden. Hetzij via wifi, hetzij via een ethernetkabel. Om er zeker van te zijn dat de computer geen internetverbinding heeft, is het het makkelijkst om de eventuele netwerkkabel eruit te halen en wifi uit te schakelen.

Updates kunnen wel verschijnen zonder een internetverbinding, alleen zou je dan moeten aannemen dat de updates al eerder, dus bij een actieve verbinding, zijn binnengehaald. Maar dat de melding dat ze beschikbaar zijn, pas later tevoorschijn komt. Zonder actieve verbinding is het niet mogelijk dat er updates binnenkomen. Gebeurt dat wel, dan is er dus sprake van een verbinding. Een verbinding met een kabel is makkelijk te controleren, want eenmaal eruit getrokken zou de verbinding verbroken moeten zijn. Met wifi is dat lastiger te zien omdat je geen fysieke connectie hebt. Wel bestaan er programmaatjes die kunnen controleren of er een actieve wifi-verbinding gaande is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100