Wat is het verschil tussen Windows 8 en Windows RT?

Weet jij het antwoord?

/2500

Windows 8 en Windows RT lijken op veel vlakken erg veel op elkaar maar Windows RT is toch voornamelijk ontworpen voor tablets en andere apparaten met touchscreen besturing. Behalve dit zijn de verschillen klein en is het niet meer te noemen dan een update van Windows 8 die geschikt is voor touchscreen

Bronnen:
http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows...

Windows RT is een uitgeklede versie van Windows 8, persoonlijk zou ik zeggen altijd de windows 8 versie nemen ook op een tablet en geen RT versie wil je niet tegen beperkingen aanlopen die deze met zich mee brengt en dat zijn er vele. Geen RT versie nemen is mijn advies. Ook ben je in de RT versie volledig afhankelijk van de aangeboden apps in de store en dus erg beperkt. Wil je een volledig pc tablet hebben dus daarvoor ook geen RT versie, het eerder genoemde antwoord klopt ook niet het is geen update maar een DOWNGRADE en daarom ook goedkoper.

Windows RT is speciaal ontwikkeld voor apparaten met ARM-processoren en zal niet draaien op x86 hardware (lees iNtel en AMD processor gedreven apparatuur). Net zo min kan je een gewone Windows 8 versie draaien op een ARM-device. Windows 8 draai je dus op je x86 desktop en laptop en daar kan je geen RT voor krijgen. Windows RT draai je op je ARM-tablet/hybride en daar kan je geen Windows 8(x86) voor krijgen. Toegevoegd na 6 minuten: Grootste verschil voor een gebruiker is dus dat je op Windows 8 gewoon alle software kan draaien die je gewend bent (ook van oudere windows versies) en je met RT alleen nog maar de Apps kan draaien die in Apps store van Windows zitten. Dit zijn ook niet per see alle apps die je ziet als je via Windows 8 de apps store bereikt, de appmaker moet namelijk voor beide Windows een app compilen(uitschrijven naar besturingssysteem).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Windows_RT

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100