welke batch script kan mij helpen om een hele map met bestanden van bijvoorbeeld de D schijf naar een lokatie op de C schijf te kopieren?

Ik wil bijvoorbeeld de map foto's in zijn geheel van:
D:\Documents\foto's
automatisch laten kopieren naar
C:\Kroatie\bezienswaardigheden\

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een batch file (bv copy.bat) met de regel copy D:\Documents\foto’s\*.* C:\Kroatie\bezienswaardigheden\ Uit de voeren in een DOS window (cmd).

U kan daar Yadis backup voor gebruiken waar u die eenvoudig kan instellen. De eerste keer zal die de file volledig overschrijven en nadien telkens automatisch uitvoeren zodra er ook maar een iets veranderd. Als u daar zelf een batch file wilt voor maken met er instaan : copy D:\Documenten\foto's c:\Kroatie\bezienswaardigheden -v die -v staat voor verify Uw batch bestand moet een extensie .bat . com of .exe hebben om uitvoerbaar te zijn.

Bronnen:
http://www.angelfire.com/pe/Knip/dosnl.html

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Gewoon knippen en plakken volstaat. Verder: waarom zou je bestanden op je C:/ willen zetten, die is bedoeld voor OS, gaat er ooit iets goed mis met je OS, zit je stevig met de gebakken peren, ben je n.l alles kwijt. Niet zo'n slimme aktie om je bestanden op C:/ te zetten.

Je kan ook in plaats van met een batch bijvoorbeeld met excel en vba werken. De link hierbij geeft een code, de uitleg hoe te gebruiken staat er ook bij

Bronnen:
http://www.vbaexpress.com/kb/getarticle.ph...

Als je dit regelmatig uit wilt voeren, kun je ook enkele opties toevoegen om dubbele bestanden te voorkomen. Bijvoorbeeld: xcopy /e/d/y D:\Documents\foto's C:\Kroatie\bezienswaardigheden /e betekent mappen kopiëren, ook lege mappen /s betekent mappen kopiëren, behalve lege mappen /d betekent bestanden kopiëren waarvan de laatste bewerking is gedaan na de datum van de doelmap. /y vraagt om bevestiging bij het overschrijven van een bestand /h worden verborgen bestanden ook gekopieerd. Deze kun je weglaten. Dit zet je in kladblok en sla je op als bijvoorbeeld copy.bat , maar met in ieder geval de extensie .bat. Mocht je het ook met een andere map willen doen, dan moet je, als er spaties in de map- of bestandsnaam zit, de map- of bestandsnaam tussen aanhalingstekens zetten, bijvoorbeeld "Mijn documenten".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100