Mijn computer is vastgelopen en nu moet ik waarschijnlijk Windows 7 er opnieuw opzetten. Raak ik nu bestanden kwijt zoals documenten, e.d.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan, maar hoeft niet. Je kan bijvoorbeeld de harde schijf van je vastgelopen PC tijdelijk in een andere, werkende PC inbouwen en zo je bestanden redden voordat je W7 opnieuw installeert. Als je er voor kiest dit niet te doen, kan je ook na de nieuwe installatie nog wel bestanden terug halen met bijvoorbeeld een programma als Recuva. Als je kiest voor deze manier zal je niet alles terug kunnen halen, het gedeelte wat overschreven zal worden door de nieuwe installatie zal je niet meer kunnen redden.

Bronnen:
http://www.piriform.com/recuva

Als je gewoon opnieuw installeert, ja. Er is een mogelijkheid tot backup: let goed op want er komt een technisch verhaal aan. Doe je de Windows cd/dvd erin. Start op met de schijf (dit kan meestal door in de BIOS hard op f12 te rammen) er verschijnt een bootmenu waar je de cd vervolgens kiest (de toets kan afwijken, f8 word ook wel eens gebruikt) Gooi er in de tussentijd een USB stick of externe hdd in waar je de bestanden op zet. Eenmaal in het installatieprogramma, klik je niet op "nu installeren", maar onderin staat iets van "repareer je computer". Klik op de opdrachtprompt. Je krijgt het welbekende zwarte scherm met witte letters. We gaan nu de inhoud die je wilt bewaren kopiëren naar de USB of hdd. We gaan er even van uit dat je kapotte Windows op C: staat en je USB stick F: is, dit kan natuurlijk anders zijn! Type het volgende commando: Xcopy C:\ F:\ /S /W Hij kopieert nu alle bestanden van C: naar F:. Je kunt zelf kiezen welke map je wil kopiëren door het adres van C: te veranderen. Bijvoorbeeld: C:\naam\naam\ Succes! Het is even werk, dus ga er rustig voor zitten!

Met behulp van een Ubuntu live cd, kan je je harde schijf benaderen, en bestanden die je wil behouden naar een stick kopiëren.

Bij het (opnieuw) installeren van windows zal het installatieprogramma 'zien'dat er al een windowsversie aanwezig is en in een "windows.old" map zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100