Mijn IMac is erg traag. Iemand gaf de tip het bureaublad leeg te maken alsmede de caches te verwijderen... Maar waar vind ik die caches op mijn IMac?

Ik begreep dat ik die caches zonder gevaar zou kunnen verwijderen. Er zouden wel een duizendtal op m'n computer kunnen staan, zo heb ik begrepen. Maar ik ben er nog niet achter gekomen waar ik ze precies kan zien en verwijderen.

Enne, als aanvullend vraagje: Wat is een cache precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

de eenvoudigste manier om uw DNS-cache te verwijderen is om te beginnen met "Terminal" die kun je vinden onder "Programma's"> "Utilities"> "Terminal". Zodra je dat gedaan hebt type (of kopieer-plak) in de Terminal: dscacheutil-flushcache of: lookupd - flushcache Dan enter en zou het klaar moeten zijn. Cache is een geheugen om tijdelijk de meest opgevraagde informatie, bestanden of pagina's op te slaan zodat deze sneller aan de gebruiker getoond kunnen worden. Vrijwel elke computer heeft een cache geheugen waarin bepaalde webbestanden (cache bestanden), zoals afbeeldingen, externe stylesheets of javascripts, geplaatst worden. En dat kan dus behoorlijk oplopen waardoor de computer inderdaad trager kan worden.

Beste Ast, Heb ook dit proleem gehad met m'n miniMac Nou...deze is nu weer helemaal fris! Er zijn verschillende programma's die dat soort problemen oplossen. Diversen geprobeerd maar CleanMyMac getest en was zeer onder de indruk van de prestaties. - Haalt log bestanden weg - Uninstaller - Cache verwijderen - System junk verwijderen enz... Via Pay-pal betaald 35 dollar komt dan weer op 27 of 28 Euro....Maar dan heb je wel longlife registratie nr. (eenmalig) Je krijgt steeds trouw de updates Een niet zo nette manier is via deze link, maar zal ook wel lukken.(de laatse nieuwe) http://www.mechodownload.com/forum/165-applications/?prefixid=appmacintosh Succes!

-Het beste kun je het gratis programma ccleaner gebruikten dit verfrist je hele pc. -Maar het is ook slim om je pc te defragmenteren (configuratiescherm-Systeem en Beveiliging-systeembeheer-de harde schijf defragmenteren) dit zorgt ervoor dat alles in een logische volgorde op je schijf komt te staan. -Ook is het handig om bij zoeken msconfig in te typen en te openen. Dan op het tabblad opstarten, en de onnodige programma’s uit te schakelen. Je schakelt dan de programma’s uit die je niet wil opstarten (tijdens het opstarten). Onnodige programma’s zijn bijv. Word, Cyberlink, Samsung Kies, enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100