Zit in Widows XP een functie waarmee je de computer na bepaalde tijd automatisch laat sluimeren of afsluiten?

Ik ben nu een groot bestand aan het uploaden, maar dat duurt nog wel tot een uur of 2 vannacht. Het zou dus fijn zijn als de computer automatisch uit gaat na een aantal uur.

Dus niet per se precies op het moment dat ie klaar is met uploaden, maar dat ik de tijd waarop het uploaden ongeveer klaar is gok en dat ik dit dan instel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is wel mogelijk, maar je kunt het instellen. Kijk bij je Configuratiescherm, bij Energiebeheer. Toegevoegd na 2 minuten: Zorg dat windows gewoon niets doet. Ik heb regelmatig mijn computer als webserver dag en nacht aanstaan.

Een goed programmatje is sds.

Bronnen:
http://sds-shutdown-scheduler.software.inf...

Binnen Windows is dit niet erg goed te regelen. De meeste ftp programma's daarentegen hebben wel een functie waarmee je de computer uit kan schakelen nar het voltooien van de opdrachten. Ik neem aan dat je een dergelijk programma gebruikt om te uploaden?

Start - Uitvoeren - type "shutdown -s -t 3600" uiteraard zonder aanhalingstekens. 3600 betekent 60 x 60 minuten. Zou je het getal 3600 vervangen door 7200 betekent dat na 2 uur. Hij meldt zich na wel direct af maar download gewoon verder. Dus neem ruim de tijd. Toegevoegd na 3 minuten: In XP vooral goed te regelen Toegevoegd na 10 minuten: 60 x 60 minuten moet zijn: 60 x 60 seconden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100