Ik krijg de melding onherstelbare fout bij opstarten van pc, hoe los ik dit op?

Ik krijg deze foutmelding:

Tijdens het opstarten van Windows xp krijg ik soms op het scherm de melding:
" STOP: C000021a (onherstelbare systeemfout)
Het systeemproces windows login proces is onverwacht afgebroken met de status: 0X0000005 (0x00000000 0X00000000)
Het systeem is afgesloten.


Hoe kan ik dit oplossen dat ik de pc weer normaal op kan starten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik had ook een fout en toen bleek het mijn harddisk te zijn. ga naar een computerreparateur en vraag wat er aan de hand is, misschien hetzelfde als ik had dan moet er een nieuwe in!

Even google'en op je foutmelding gaf mij onderstaand antwoord. Het ziet er naar uit dat je windows zal moeten herstellen met behulp van de installatie dvd. Suc6 http://www.pc-helpforum.be/f182/opgelost-onherstelbare-systeemfout-5452/

1. Doet u alstublieft eerst een live CD van Linux in uw CD-station en start daarmee je PC/laptop op. 2. Middels de geladen Linux distributie kunt u alsnog eerst een backup maken van al uw bestanden en later-toegevoegde-gezipte programma's. Zet ze dus niet op de computer zelf, maar op een externe HD. 3. Dan pas gaat u gebruik maken van de herstel opties van winhoos zelf. Dus herstel CD van de windows versie die u hebt er in en opnieuw opstarten. 4. Werkt de windows herstel CD niet, dan kunt u opnieuw installeren. Veeg de harddisk helemaal schoon, zodat alle mogelijke fouten alsnog opgeruimd worden. Formateren dus. Welke Linuxdistributie u daarvoor kunt gebruiken is een volgende vraag. Succes !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100