Kan ik mijn bestand met contactpersonen (mail) nog redden als mijn computer niet meer opstart?

Toegevoegd na 4 minuten:
Er is iets mis met het besturingsprobleem van mijn computer want hij start niet meer op. Herstelprogramma's doen ook niks dus nu moet ik hem opsturen van de Helpdesk.

Daar staat duidelijk bij: zorg dat je je data veilig stelt. Nu heb ik wel backups gemaakt van documenten en foto's (de laatste ook een maand geleden, helaas) maar ik DACHT dus goed bezig geweest te zijn.

Ik werk nu (tijdelijk) even op een andere computer en tot mijn GROTE schrik blijkt mijn hele adresbestand met contactpersonen en alles FOETSIE (ik werkte met windows live mail). Ook als ik via internet bij live mail, schittert die lege contactpersonenlijst me tegemoet

Dat stond (blijkbaar) op de c-schijf van mijn computer.

Is er nog hoop voor mij??????

Toegevoegd na 7 minuten:
Of staat deze info ergens onder " mijn bestanden" op die backup die ik ergens heb?

Toegevoegd na 50 minuten:
ps het gaat om een laptop

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als eerder gegeven antwoorden niet lukken: 1) Check of je in safe-modus op kan starten (Druk als je de computrer aan zet continue op F8. Dus gewoon druk f8, loslaten, druk f8, etc. Dan moet hij in principe in een startmenu van windows komen. Als je in veilige modus ook niet op kan starten, ga naar twee. Kan hij wel opstarten: Je kan op de hardeschijf zoeken, en alles veilig stellen wat je wilt. 2) Download een UBUNTU Linux voor USB stick. Doe deze in de USB ingang, en zet in je BIOS opstarten op USB (Druk f2 tijden opstarten, en ga naar opstart volgorde, zet USB als eerste). Vervolgens kan je binnen UBUTU nog steeds op je hardeschjif komen, en alles kopieren wat je nodig hebt.

Als het "alleen maar" om je besturingssysteem gaat en je harde schijf is nog helemaal intact, dan zou je die er even uit kunnen halen, als 2e schijf in die andere computer zetten en dan alles ervan kopiëren naar die andere schijf. Dan heb je alles wat er op staat. Je stopt de harde schijf er terug in en stuurt met een gerust hart je pc op naar die Helpdesk. Mijn kinderen doen dat weleens met die van mij, dan zetten ze mijn harde schijf even in hun pc, kopiëren alles en zetten het later dan weer terug als mijn probleem is opgelost. Ik ben nog nooit iets kwijtgeraakt en heb toch al heel wat pc's versleten.

Heb je al het fixboot commando gegeven nadat je bent opgestart met een Windows-CD? Toegevoegd na 19 uur: Je PC zegt dus oneindig lang: 'Just a moment please...' Als dat verschijnt nog voordat Windows aan het starten kan beginnen: dan denk ik aan deze mogelijkheden: 1. Je BIOS-defaults laden. 2. PC open schroeven, en alle kabels los halen en opnieuw vast steken.

Misschien kun je wel nog van CD of USB stick starten en hoef je geen capriolen uit te halen. De contactpersonen zullen die van Outlook zijn. Je moet dan wel aangeven om welk besturingssysteem het gaat en welke versie van je mail bestand. Dan kan ik je aangeven waar je je bestand moet gaan halen. In het ergste geval start je van discette, als je die nog hebt. Maar ook dan zijn de gevraagde gegevens nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100