hoe zet je ubuntu als enige besturingssysteem op je laptop?

ik wilde hem downloaden op mijn desktop, kan ik het programma dan op cd of stick zetten en daar de laptop mee installeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet de Ubuntu ISO op DVD zetten, of anders de live DVD. http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download Dan kun je opstarten van DVD of CD. Vervolgens laat je de DVD installeren en tijdens het invullen van alle opties kies je er ook voor dat Ubuntu je hele harde schijf mag gebruiken, in plaats van je systeem dual boot maken. (Met dual boot kun je nog wisselen tussen de twee besturingssystemen.) Als downloaden je te lang duurt of te onzeker is, dan kun je op onderstaande site ook de CD of DVD bestellen.

Bronnen:
http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download

Ja je kan hem op een cd branden en dan na het branden doe je hem erin ... Daarna start je hem opnieuw op en als het goed is dan start je pc automatisch de gebrande cd en ben je in het installatiescherm Daar krijg je de keuze of je ubuntu met je huidige OS erop wilt installeren of alleen ubuntu wilt installeren als je voor het 2de kiest raad ik je wel aan eerst een back up van alles te maken wat je erop hebt

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100