op mijn pc kan ik geen dingen meer installeren of verwijderen wat moet ik nu doen?

Ik heb een pc waarop windows xp draait en daarop kan ik niks meer verwijderen of installeren ik heb geprobeerd om systeem herstel te doen maar als ik erop klik dan staat er dat er een bestand mist en het zelfde staat ook als ik naar configuratiescherm wil gaan om het te verwijderen... Als ik iets wil installeren dan staat er met welke programma ik het wil openen wat niet klopt omdat het een exe file is en die hoor je tog gewoon te installeren? Ik heb ook geprobeerd er een windows xp cd erin te doen en het opnieuw te installeren maar hij wil niet starten ook niet als ik hem erin hou en opnieuw opstart ik heb er ook een harde schijf van een andere pc erin gestopt dan kan ik tussen 2 dingen kiezen maar als ik iets kies dan reageert hij niet zo heb ik ook geprobeerd de windows xp cd handmatig op te voordat windows zich op start maar dan reageert hij ook niet dus ik weet echt niet meer wat ik moet doen heb alles geprobeerd wat ik kan meestal lukt het wel na lang zoeken maar ben vandaag de hele dag bezig geweest en heb geen oplossing gevonden kan iemand mij helpen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

probeer deze eens met de xp cdrom in de drive als je op windows kan komen ga naar start uitvoeren je ziet command venstertje type in sfc /scannow (let op de spatie) enter Als dat ook niet werk dan kun je niet veel anders dat je harde schijf formateren en xp er opnieuw opzetten maar vindt hij helemaal geen windows op je harde schijf of kom je daar helemaal niet aan toe ?

Waarschijnlijk moet je windows opnieuw installeren.

Een systeemherstel doen naar het moment dat de pc nog goed was. Toegevoegd na 1 minuut: Sorry, verkeerde bron toegevoegd. Je moet support.microsoft.com etc. hebben.

Bronnen:
http://support.microsoft.com/kb/307545/nl
http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows...

corrupte of defecte hd

kun je wel bestanden kopiëren? want dan kun je maar beter al je (belangrijke) bestanden op een extern harde schijf kopiëren en alle interne schijven proberen 1 voor 1 te formatteren Als dat is gelukt kun je proberen xp er opnieuw op te zetten hopelijk werkt t, succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100