Ik heb een nieuwe Desktop gekocht. Een Acer X3400.

Ik heb hem uitgepakt, maar nog niet aangesloten. Hij draait op Windows7 maar er zit helemaal geen installatie CD bij. Is dat normaal tegenwoordig?
Mijn vorige draaide op XP en daar zat een CD rom bij om opnieuw te installeren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is normaal tegenwoordig. In plaats van een CD/DVD staat er nu een herstelpartitie op je HDD welke je via een knoppencombinatie kan bereiken tijdens de bootsessie(dus voordat windows start). Er wordt meestal ook een mogelijkheid gegeven om een recovery disk te maken. Ik zou dat even doen want ik heb het al vaak meegemaakt dat de herstelpartitie niet te bereiken was/corrupted is geraakt.

Volgens mij is dit tegenwoordig vrij normaal. Vroeger kreeg je inderdaad CD's er bij. Nu zit er vaak een optie (een programma) op om de laptop opnieuw te installeren, als het goed is staat er op de onderkant wel zo'n code. D.m.v. die code kan je dan je laptop opnieuw installeren.

besturingssysteem is "pre-installed" wat betekend dat als je hem aan zet, windows zich automatisch gaat installeren. Wel belangrijk is wanneer dit gebeurd is je direct een hersteldiskette maakt, zodat wanneer je de computer opnieuw wilt installeren je de juiste versie van windows hebt (op cd). Als het goed is staat er in je boekje of op de computer middels een sticker het id voor jouw persoonlijke versie van windows 7.

een tip voor de volgende keer, schaf een computer niet aan bij de media markt of een webshop als je er geen verstand van hebt. het beste kan je een computer kopen bij een kleine computer winkel, daar word meestal nog service geregeld en heeft de eigenaar van de winkel nog verstand van computers en niet alleen van verkopen. Als je dan vraagt om een cd kan je die meestal gewoon krijgen. als de code er niet bij word geleverd mag je de cd/dvd van windows gewoon kopieren. je betaalt namelijk voor de licentie en niet voor de cd. sinds vista word er al geen cd meer bijgeleverd (ook omdat veel computers geen cd/dvd speler meer hebben omdat het eigenlijk nergens meer voor nodig is). op een computer zit meestal een OEM versie, hier hoort ook geen cd bij te zitten omdat deze versie alleen door een fabrikant geïnstalleerd mag worden. van een OEM mag dus ook geen cd geleverd worden, het voordeel is dan wel dat het maar 50% van de prijs is. en over outlook, schaf dan gewoon office aan via slim.nl kost je 15 euro voor office 2007 als je een scholier bent en maar 9 euro als je zelf werkt in het onderwijs als bijvoorbeeld docent.

normaal, downloaden kan via thepiratebay.org

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100