Illegale Windows 7 64 bit of legale Windows Vista 32 bit?

Ik heb nu Windows Vista Home Premium 32 bit, maar deze is al aardig langzaam geworden, dus nu heb ik de keuze:
Ik kan een gedownloade Windows 7 Home Premium 64 bit installeren (illegaal dus), maar ik heb nog een legaal cd'tje van Windows Vista Home Premium 32 bit, ik kan ook gewoon natuurlijk geen actie ondernemen, gewoon deze Windows Vista laten staan op mijn pc.

Wat adviseren jullie?

Die 64 bit leek mij wel aantrekkelijk, omdat ik ook een 64 bit processor heb.

Specificaties:

Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6400+ 3.20 GHz
Geheugen (RAM): 2,00 GB
Harde Schijf 1: 931 GB (1 TB)
Harde Schijf 2: 76,3 GB (80 GB)
Videokaart: NVIDIA GeForce 9600 GT 512 MB
Beoordeling (Windows Vista Home Premium 32 bit, bepaald door laagste score): 5,5

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beste Peter, gewoon Windows 7 installeren en daarvan de 64bit. Met 2 Gb werkgeheugen zit dat prima! -Windows 7 werkt al op 1 Gb-. Wel een Clean install...alles van Vista moet wel weg zijn. Toegevoegd na 13 uur: Peter, morgen zal ik een mailtje sturen, ik zit aan het maximum voor vandaag. Maar het komt goed.

Doe dan maar gewoon de legale 32 bit, aan 64 bit heb je weinig als je niet meer dan 6 GB werkgeheugen hebt.

Windows 7 is beter!! En sneller. Je hoeft maar 4 gb interne geheugen hebben.

Illegale Win 7 zul je geen plezier van hebben. Je zult compleet gek gemaakt worden met berichten over het gebruik van illegale sotfware. Zet er gewoon je legale Vista op, totdat je genoeg geld hebt om een legale Win 7 op een wat steviger PC te zetten. Ik had ongeveer dezelfde configuratie pc met win 7, en dat was niet om vrolijk van te worden.

Een alternatief wat nog niet genoemd is, is het zoeken naar een Windows Vista 64 bits. Dan heb je namelijk van beide werelden de voordelen, je werkt op een 64 bits besturingssysteem, wat werkt met je processor en je ben legaal, want het serienummer van 32 bits is ook geldig op een 64 bits :) Aangezien je Windows 7 kon downloaden, moet het vinden van Vista geen probleem zijn. Ook kan je een CD lenen van iemand, het gaat immers alleen om het serienummer, wat je al hebt. Waar je wel even rekening mee zou moet / kunnen houden is de support op je hardware... 64 bits vereist namelijk weer andere drivers voor je randapparatuur dan dat je nu hebt. Het kan dus zo zijn dat je scanner / printer oid niet ondersteunt wordt door Windows Vista / 7 64 bits. In dat geval is de keuze misschien eenvoudiger om bij de 32 bits Vista te blijven. Waarom Windows 7 ook vaak wordt genoemd, is omdat deze beter met de resources (processor en geheugen) omgaat, waardoor je sneller en prettige kunt werken. Vaak hebben de besturingssystemen vooraf aan de installatie ook een tooltje wat aan kan geven of je computer volledige compatible is.

Wat dacht je van win7 kopen?!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100