Windows 7 64bits of Macintosh?

Welke kan ik beter gebruiken?

Wat ik doe op mijn pc:

Schrijven, internetten, downloaden, films kijken, muziek luisteren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een Apple of een Windows PC. Dat is net zo'n vraag als: Zal ik een Ford nemen of een Mercedes. Op beide systemen kom je goed van A naar B. Je vergelijkt appels met peren en je zou OS X (Apple) met Windows 7 moeten vergelijken. Om er toch een kennisvraag van te maken zal ik in de bron wat extra links geven met discussies met informatie. Voordeel van een Apple is dat het besturingsysteem wel heel specifiek op de hardware is geschreven. Dat is namelijk ook door Apple ontwikkeld. Belangrijkste voordeel is de gebruiksvriendelijkheid. Die zijn doorgaans van Apple producten veel beter. Maar ik vind zelf Windows 7 ook heel erg prettig werken. Als je video of muziek wilt bewerken dan is een Apple ook handiger, want er wordt gratis betere software meegeleverd dan op een Windows PC. Op een Apple PC draaien ook Windows programma's. Die werken dan virtueel, maar daar merk je weinig van. Dit werkt zeer goed. Nadeel is het prijskaartje. Voordeel het design. Maar daar heb je dan ook wel een Mercedes voor. Toegevoegd na 2 minuten: NB. Voor wat je beschrijft in je vraag kan je ook kijken naar een goede budget PC. Ik denk dat je de vraag eerst moet stellen: 1. Wat is je budget 2. Wat wil je daarvoor kopen (incl. / Excl. randapparatuur) 3. Heb je al randapparatuur zoals een printer (en gaat dat werken) 4. Wil je een desktop of een laptop.

Bronnen:
http://pc-en-internet.infonu.nl/software/4...
http://www.9lives.be/forum/apple/597823-ap...
http://www.dwarshuis.com/computers/153-win...
http://www.multidesk.be/forums/onderwerp/5...
http://www.nickdemey.be/2008/01/13/wat-app...

Mac is totaal anders dan windows, het is wat je fijn vind. Een mac is duurder en voor het geld waarvoor je een mac hebt heb je meestal een hardwarematig betere pc met windows.

Het enigste voordeel van een Windows PC is de veel grotere compatibiliteit. Er is veel meer randapparatuur, componenten maar ook veel meer software voor. Maar aangezien jij er niets bijzonders mee wilt doen, en je hebt er iets meer geld voor over, dan zou ik zeker voor die Macintosh gaan!

Mac is natuurlijk duurder, maar wat jij erop wil doen kan prima voor een Mac. Als je af en toe ook nieuwe Games wil spelen moet je geen Mac nemen.

Het is vooral een kwestie van wat je standpunt hierin is. Ik ben dan ook van mening dat je nooit iemand Windows moet aanraden en juist altijd een Apple computer. Maar goed, de keuze is volledig aan jezelf. Laat ik zo zeggen, wil je een computer die gewoon werkt? Zonder virussen en vage foutmeldingen die jaren meekan? Neem dan een Macintosh.

Mac = PC OSX - Snow Leopard = besturingssysteem WIndows 7 = Besturingssysteem OSX kan je ook installeren op een normale pc daar heb je geen MAC voor nodig. dus dat hele MAC verhaal mag iedereen hier weglaten. het gaat hier nu om het besturingssysteem. Windows 7 heeft tegenwoordig redelijk dezelfde functies als Snow Leopard.. je kan makkelijk tabben tussen programma's, overzichtelijk en (ligt eraan hoe je ermee omgaat) stabiel. Als jij gewend bent aan Windows dan zou ik het bij Windows houden. Ben je meer bekend met OSX dan zou ik OSX installeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100