Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is handen wassen met alleen water, na het plassen, voldoende om niet ziek te worden? Of moet perse zeep gebruikt worden?

Is handen wassen met alleen water, na het plassen, voldoende om niet ziek te worden?
Of moet perse zeep gebruikt worden?

een jaar geleden
1.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

“Dit doen we al decennia lang en er is geen enkele aanwijzing dat dit niet meer verstandig is. Ook als je denkt dat je vrij schoon bent, is het altijd belangrijk om na toiletgebruik je handen te wassen. Door je handen te wassen spoel je de bacteriën die niet bij jou horen van je af. Doe dit vooral met gewone zeep. Anti-bacteriële zeep zet de deur open voor nieuwe bacteriën, omdat je ook de goede en belangrijke bacteriën hiermee doodt. En dan kan het dus wél misgaan.”
(Lees meer...)
fremar
een jaar geleden
Mensen hebben ooit geleefd zonder zeep, eigenlijk kan alles met water. Er is gewoon minder kans op ziektes met zeep. Uiteindelijk is het normaal om ten minste eens jezelf te wassen met zeep, zo blijf je wat bij de huidige algemene hygiene van men.
(Lees meer...)
een jaar geleden
Antoni
een jaar geleden
@sharpy, in de tijd dat men niet regelmatig zeep gebruikte, werd men lang zo oud niet als tegenwoordig.
sharpy
een jaar geleden
@Antoni, daar heb je gelijk in haha

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding