Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Vitamine K is onder te verdelen in vitamine K1 (phylloquinon) en verschillende vormen van vitamine K2 (menaquinonen).
Vitamine K1 wordt alleen aangemaakt in planten (met name groene bladgroenten), en het komt via gras ook in vlees en melk terecht. Groene bladgroenten bevatten dus veel vitamine K1. Daarnaast zit vitamine K1 in plantaardige oliën en in kleinere hoeveelheden in fruit, zuivel en brood.
Vitamine K2 is vooral van bacteriële oorsprong en komt voor in gefermenteerde producten zoals kaas en kwark. Vitamine K2 halen we met name uit kaas, ei, kip, vlees en melkproducten.

Volgens de tabel op https://www.denationaletrombosedienst.nl/media/16294/vitaminek.pdf zit na boerenkool, spinazie, broccoli en margarine de meeste vitamine K in olijfolie.
(Lees meer...)
Amadea
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding