Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Allereerst is het een vetbult met opgehoopte talg?
Zo ja, als er een witte dikke smurrie uitkomt, dan goed uitknijpen met schoon gewassen handen. Eerst de omgeving ook reinigen met alcohol of jodium. Als er geen bloed meekomt, en alleen talg lekker spoelen met lauw water en dan open laten met een pleistertje erop.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
hoe kan ik het beste een pleister plakken op mijn hoofd met mijn haar
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
dat stond er niet bij. Dat gaat dus niet. Sorry.
Naar je huisarts, deze kan hem leeg lepelen en netjes hechten. Op je hoofd is dit niet gevuld met vet, maar met een combinatie van talg, keratine (waar ook je haar van is) en zweet. Mogelijk word je doorverwezen naar de dermatoloog of plastisch chirurg, vooral de laatste zorgt dat je een net littekentje eraan overhoudt. De huid waar de bult zit, wordt verdooft middels een injectie, vervolgens wordt huid ontsmet en maakt de arts een sneetje in de bult, als hij al geknapt is, gebruikt hij die beschadiging als uitgangspunt. Daarna lepelt hij/zij de substantie eruit, zodat de bult leeg is en hecht het wondje tenslotte.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding