Hoe het beste foundation gebruiken (zonder dat je dit ziet) als jongen zijnde?

Ik heb sinds +/- een jaar geen last meer van acne. Daarvoor had ik een lichte vorm van acne, des al niet te min heeft dit wel zijn sporen nagelaten op mijn huid. Mijn huid VOELT volledig egaal aan, ik heb ook geen last meer van puistjes e.d., maar mijn huid heeft wel lichte vlekjes, grove poriën op en is vettig. Ik verzorg mijn huid erg goed, heb een goede dagcrème (ja een vette huid moet toch vettig gehouden worden om te voorkomen dat je huid nog meer talg gaat produceren, daarnaast heb ik soms last van droogheid), ik maak mijn huid zo min mogelijk vochtig met water (droogt uit), reinig mijn huid 1x per week met een lichte gel (geen scrub) en gebruik 1x per week een voedend gezichtsmasker.

Aangezien ik op een theateracademie zit en ik veel op het toneel sta met veel belichting en mensen vind ik het belangrijk dat mijn huid er goed uitziet. Mijn vraag is daarom ook welke foundation ik het beste kan gebruiken en die geschikt is voor de relatief gevoelige huid, maar ook hoe ik de foundation het beste op kan brengen en of alleen foundation voldoende en/of aanbevolen is.

Te bereiken:
- Volledig egale huid (goed dekkende foundation)
- Poriën minder opvallend
- Niet vettig
- Onzichtbaar (men mag niet zien dat ik make-up draag)

Even ter verduidelijking: ik heb geen ernstige probleemhuid, maar ik stoor me eraan en het is hinderlijk. Ik ben 16 jaar.

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik wens geen reactie dat foundation slecht is voor je huid, ik ben ook niet van plan omdat iedere dag te dragen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het nadeel van camouflerende foundation is dat je die juist wel ziet. Een dekkende foundation is bijvoorbeeld een pan cake, ook veel door visagisten gebruikt, voor fotocessies waar veel licht is, deze zit in een platte doos en moet je met een, eerst vochtig gemaakt en goed uitgeknepen sponsje, aanbrengen. Het sponsje maak je vochtig zodat de spons niet teveel foundation opneemt. Daarna begin je het aan te brengen, begin met het aanbrengen van een hydraterende dagcreme, NIvea en L 'oreal hebben deze ook voor mannen, wrijf met de spons over de foundation en breng hem deppend aan, van binnen naar buiten, dus begin op je wang, aan de kant van je neus en ga deppend naar de zijkant, dep als laatste je neus en ogen, kijk dan goed of je alles geraakt hebt en of geen te dikke laag ergens zit, kijk ook goed of de foundation niet in je plooitjes van je gezicht ophoopt. Pan cake hoef je niet af te poederen. Verder kun je kiezen voor de cream foundation, die dekt ook, maar lichter dan de pan cake, er zijn nog veel meer mogelijkheden, let vooral op matte foundation, die dekken veel sterker dan de transperante foundations. Kies een kleur die 1 tint lichter is dan je eigen huidskleur en zorg dat je geen masker creëert, maar een fris, jong jongens koppie. Ga eens naar een goede drogisterij en/of parfumerie en laat je eens adviseren, meestal brengen ze het product ook bij je aan om te laten zien hoe het eruit gaat zien. Vergeet geen goede reinig te kopen, kies voor een make-up reiniger en lotion zonder alcohol. Dit kun je dagelijks gebruiken om je gezicht te reinigen, ook als je geen make-up op hebt gehad. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100