Wat moet ik doen aan de allergische reactie van make-up?

Ik had begin van de middag een fotoshoot. Bij deze fotoshoot was een visagiste die poederig make-up tegen het glimmen aanbracht op het gezicht. Ik heb wel eerder make-up gehad bij een TV opname, maar dat was een soort crème in plaats van de poeder van nu. Na de shoot heb ik het gelijk eraf gehaald met een doekje en water en omdat ik altijd een droge huid heb, vasaline-carboneercrème aangebracht thuis. Echter is de huid in mijn gezicht bedekt met rode vlekjes (onregelmatig) en jeukt het flink in mijn gezicht. Wat kan ik doen? Hoe lang houd de reactie aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nu de je huid goed reinigen met een make-up remover, daarna een dag- of nachtcreme aanbrengen die geen parfum bevat en voor de gevoelige huid geschikt is. Heb je er morgen nog last van, ga dan even naar je huisarts.

Ik zou ook even opschrijven welk product het is waar je op reageert. Dan weet je dat meteen voor de toekomst en kun je toekomstige allergische reacties misschien voorkomen.

Ga naar de dokter en doe een bloedtest! Er is ook wel make-up voor mensen die er allergisch voor zijn! xx

Make-up allergieën zijn rondom erg vervelen. Vaak ook omdat je echt zoekwerk moet verrichten om te weten van welke stof/ingrediënt het komt. Er zijn hypoallegene merken (zoals Pupa (www.pupawinkel.nl) of het zeer uitgebreidde merk Make-up Studio (zie www.visagiepro.nl), maar deze zijn slechts getest op de meest voorkomende allergieën en betekent niet dat je voor een bepaald ingrediënt niet allergisch bent. Daarom zou ik je aanraden om een lijst van ingredienten bij te houden van de producten waar je allergisch voor bent en een lijst van ingrediënten van producten waar je niet allergisch voor bent. Uiteindelijk zul je daar uit kunnen halen voor welke stoffen je allergisch bent. Het is ook mogelijk om uiteindelijk over een allergie heen te groeien. Toegevoegd na 3 minuten: Om de allergische reactie te behandelen: schoonmaken met het product dat je er altijd voor gebruik je eigen milde creme. Houdt het langer dan 3 dagen aan dan moet je naar de huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100