Hoe kan je zelf een paar plukjes van je haar in een andere kleur verven?

Mijn haar is geblondeerd, en ik wil graag een paar zwarte plukjes erin. Ik heb geen zin om de kapper een fortuin te betalen. Maar ik weet ook niet goed hoe ik het zelf moet doen.

Weet iemand hoe dat moet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koop een strakke badmuts, prik er gaatjes in (eventueel met een perforator), zet hem op en trek met een haaknaald plukjes haar tevoorschijn. Die verf je zwart volgens de aanwijzingen.

De methode met de badmuts is er een. Een tweede methode is: Maak de verf aan. Leg repen aluminiumfolie klaar. Neem de pluk die je wilt verven en doe daar flink wat verf op. Rol de pluk haar vervolgens goed in de aluminiumfolie. Op die manier hou je de geverfde plukken goed apart van je niet geverfde haren en kan je precies bepalen welke plukken je wel of niet donker wilt hebben.

Een goede manier is: je haar vast maken behalve de plukken die je wilt verven, een pluk pakken, de pluk op een reep aluminium folie leggen en met een kwast deze in de gewenste kleur verven. Dan vouw je het aluminium folie naar boven met het haar erin en wachten. Daarna uitwassen zonder het haar dat vast zit. Föhnen en dan kan je het weer bij je gewone haar doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100