Vervaagt ieder litteken, wat voor litteken dan ook?

Ik heb een aantal littekens op mijn polsen, deze zijn er rond maart dit jaar gekomen. Nu, zo'n 7 maanden verder zijn ze nog steeds enorm zichtbaar terwijl andere littekens op mijn lichaam die er pas veel later kwamen nu al een stuk minder zichtbaar zijn. Ik heb al meerdere producten gebruikt zoals calendula en bio-oil maar ze lijken niet te vervagen. Zijn deze littekens nog te redden ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, littekens die uit 'wild vlees' bestaan blijven altijd roze en zichtbaar. Op mijn knie zit al meer dan 40 jaar een litteken dat niet vervaagt.

7 maanden lijkt heel lang. Echter, niet iedere huid is hetzelfde. Soms duurt het langer voordat een litteken vervaagt. Bij je polsen is je huid erg dun & gevoelig. Insmeren is erg belangrijk om je littekens soepel te houden. Vraag eens bij je apotheek na welke crème ze je adviseren. Een uiterste optie is om er een plastisch chirurg naar te laten kijken. Mogelijk kan deze de littekens vervagen met behulp van een operatie. Hiervoor heb je wel een doorverwijzing van je huisarts nodig.

Het vervagen van littekens kan heel lang duren, dit hangt natuurlijk van je eigen natuurlijk huidherstel af. Ik heb littekens op mijn been(wild vlees) deze zijn nu behoorlijk vervaagd(bijna onzichtbaar) maar ik ben nu ook 30 jaar verder. Kleine littekens en goede hechtingen gingen bij mij veel sneller, je natuurlijk huidherstellende cremes en olien gebruiken. Het zal er niet slechter van worden. Maar als littekenweefsel moet verdwijnen dan moeten volgens mij de oude huid(cellen) vervangen worden door nieuwe en dat zal ook op de ene plek van het lichaam sneller gaan dan op de andere.

ze gaan echt wel weg ik heb een huidprobleem maar ik beloof je ze gaan wel een beetje weg niet helemaal maar ze gaan wel vervagen mijn dokter heeft me een zalfje gegeven helpt heel goed is van bloemen gemaakt van allemaal natuurlijke producten en het helpt echt en het licht er ook aan hoe oud je bent ben je nog jong is je huid ook nog jong en kan er nog van alles gebeuren met je littekens het kan best dat ze naar 2 jaar pas weggaan het kan er ook aan liggen waar je littekens vandaankomen brandwond minder kans dat ie weggaat krabben of zo meer kans dat ie weg gaat ik hoop dat ze weggaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100