Hoe deden mannen hun haar in de jaren 80?

Als ik naar series, films of gewoon mannen uit de jaren 80 kijk, zie ik veel grote, krullende kapsels. Gebruikten zij dan ook krulspelden, haarlak en een haardroger?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hahaha, nee. Doordat de haardracht wat langer was, had de natuurlijke vorm meer de overhand dan tegenwoordig. Wel werd er veelvuldig gebruik gemaakt van de haarkam en gel/versteviger.

Gel. Haarlak, en pure dikke shampoo

Opa deed er altijd zeep in. En dan veel bewerpen met de handen en een kam.

ik moet meteen aan de studioline (l'oreal)reclame denken, om de scheet op sky channel destijds Haarlak, gel, touperen was allemaal heel normaal toen. Wat die krullen betref, langere haardracht dus krullen waren eerder zichtbaar maar toegegeven, mannen namen ook permanent. De hardrock heren lieten massaal permanenten, toepeerder als gekken en gebruikten heel veel haarlak, ook onze eigen Ad van den Berg zie bron maar niet alleen de heren hoor, dames ook, zie bron

brylcreme deden ze erin of nog vroeger. punkers gebruikten groene zeep. maar ik denk ook dat ze hun kapsel niet zo uitdunden, ik heb hetzelfde zo'n beetje en laat mijn haar bijna nooit uitdunnen ;)

Een Bebop kapsel(korte stekeltjes) met een matje in je nek en streepjes in je bakkebaarden. Toegevoegd na 2 minuten: En liters gel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100