hoe houd ik mijn haar zacht?

ik vlecht al een tijdje mijn haren en het is ondertussen wat langer geworden, en de laatste tijd is mijn haar na het wassen erg kroes. weet iemand een manier waarop ik mijn haar na het wassen zacht kan houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt je haren zacht maken met een glad makende conditioner. Toegevoegd na 1 minuut: Hier een paar soorten: http://www.choosebeauty.nl/index.php?option=com_jreviews&task=listcategory§ion=32&cat=1266&dir=9&Itemid=21

Na het wassen, je haren even onder de koude kraan afspoelen. De haarschubben sluiten dan direct en je haar wordt zicht- en voelbaar zachter. Toegevoegd na 6 minuten: ...en gaat meer glansen.

Doe een keer een masker in je haar. Die heb je van allerlei merken, maar ik gebruik eigen merk van het kruidvat. Je haar voelt daarna heel zacht aan. En ik heb wat dat betreft echt "moeilijk" haar tot bijna aan m'n kont en bij mij werkt deze heel goed. Toegevoegd na 2 minuten: Kost €1,99 per pot van 250 ML.

Als je het gewoon bent een haardroger te gebruiken, laat je natte haar dan toch altijd even natuurlijk drogen. En richt de haardroger altijd op de uiteinden, zo bescherm je de haarwortels en voorkom je dat het haar gaat kroezen. Voorkom beschadigingen. Ga dus tijdens het wassen en het kammen van het haar heel zachtjes om met het haar: dep je haar voorzichtig droog in plaats van het hard droog te wrijven, want nat haar is extra kwetsbaar, kam de haren pas als ze bijna helemaal droog zijn en doe ook dit met de nodige zachtheid, ... . Gebruik niet te veel stylingproducten zoals haarlak, gel of mousse. Na verloop van tijd kunnen ze het haar dof maken en hoewel ze het haar in model brengen, voelen ze niet altijd fijn aan. Een conditioner ( crèmebehandeling) is reeds voldoende om het haar zacht en luchtig te maken, en wie dit wenst, kan een serum op de haarpuntjes ze mooi glad maken. vroeger werd wat azijn in het spoelwater gedaan om na het wassen de shampoo eruit te spoelen. Die azijn zou je haren doen glanzen en zachter maken maar ik denk wel dat je haar dan achteraf een rare geur heeft.

Natuurlijke shampoo gebruiken, dan droogt je haar minder uit. (bijvoorbeeld Weleda) In bijna alle gewone shampoos zitten sterke ontvetters. Toegevoegd na 44 seconden: Dus de oorzaak aanpakken.

door Arganolie te gebruiken. Vind het goed werken.

Probeer eens cremespoeling dat maakt ja haar zacht

Olijfolie! Goed inmasseren. Tien minuten in laten trekken. Dan beetje uitspoelen en een keer goed wassen met een neutraal wasspul (bijv. Melkmeisje) Als het dan nog te vet voor je is, nóg een keer wassen. En je zult zien en vooral voelen... superzacht haar!

Een haarmasker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100