Is het dagelijks reinigen van je huid nu echt nodig, ' s ochtends EN ' s avonds, zelfs als je niet iedere dag make -up op hebt?

Door de grote diversiteit aan cremes, reinigingsgels, tonics en andere smeersels weet ik echt niet waar ik nu goed aan doe.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je gezicht iedere avond goed schoonmaken is wel belangrijk, zeker als je make-up gebruikt. Daar heb geen cremes, reinigingsgels, tonics en andere smeersels voor nodig. Een zachte zeep volstaat. Die zijn er genoeg, zowel in vloeibare vorm als in een leuk stukje. 's Morgens ter verfrissing een natte koude washand over je gezicht is genoeg. Wat cremes betreft: Als je het prettig vind om wat te smeren, kun je best bij Kruidvat een eigen merk dagcreme kopen. Of van Nivea, of wat dan ook. Iets wat lekker voelt voor jou is goed. Toegevoegd na 2 minuten: Een goede huid die veel kan hebben of een gevoelige huid of snel rimpels of makkelijk puistjes......... .....dat zit voor een groot deel in je genen. Daar kun je niet zo heel veel aan doen. Goed verzorgen is goed, maar verwacht geen wonderen. Toegevoegd na 4 uur: Hier is nog een link waar staat wat je kan doen. Ook de aanbeveling om babyzeep te gebruiken vind ik een goede. http://www.hoedoe.nl/mode-uiterlijk/uiterlijke-verzorging/gezicht/hoe-krijg-ik-een-schone-huid

Welnee joh, de enige reden waarom dat nodig is, is omdat de farmaceutische industrie daar flink geld mee verdient. Een washandje er langs werkt nog steeds prima, zeker als je geen make-up draagt. Als je het lekker aan vindt voelen, moet je het vooral niet laten, maar het is volkomen overbodig als je er niks op gesmeerd hebt.

Nee, ikzelf was me 1x per dag. Maar s ochtends & savonds gezicht met washandje verschonen. En water is echt genoeg. Zeep is alleen om je lichaam lekker te laten ruike.

Overdag produceert je huid talg, om je huid lekker vet te houden. Hieraan blijven smog, rook en andere schadelijke stofjes plakken, die huidveroudering kunnen veroorzaken, als je het er savonds niet afhaalt. Snachts produceert je huid afvalstoffen, omdat hij zichzelf in deze ruststand gaat herstellen. Het is dan ook verstandig om dit sochtends te reinigen. Je kunt kiezen voor een milk-lotion of voor een facewash, net wat jezelf het prettigst vind. Wat ik nog vergeet: een creme kan ook beter zn werk doen op een schone huid. En Vergelijk het maar met de afwas doen: zonder afwasmiddel krijg je de viezigheid er niet vanaf.

Het zou niet schadelijk zijn wanneer je het met zuiver water doet (dus niet met leidingwater) en zeker niet met farmaceutische producten. Maar als je iedere dag met leidingwater doucht en dan nog eens producten als zeep en zalfjes gaat gebruiken, ja, dan gaat je huid er natuurlijk aan. En make-up is al helemaal destructief voor je huid natuurlijk. Van zodra je kunstmatige troep op je huid aanbrengt, of het nu zeep is, zalfjes, schmink of wat dan ook, tast je je huid aan. De enige manier van reinigen is dus die slechte gewoonten achterwege laten en je wassen met zuiver water.

Ik ben iemand die me al insmeert met niveau handcreme, bodymilk en soms olijfolie, sinds ik 6 jaar oud ben. Mijn hande, gezicht, benen. Alles eigenlijk. Ik word miep smeer genoemd. Maar het is ook omdat ik het lekker vind, maar ik gebruik voornamelijk dingen op mijn gezicht die er niet thuis horen. Elke dag douche ik 2 keer en rag mijn gezicht droog met een handdoek en eigenlijk niet zo zachtzinnig. Een half jaar terug ging ik eens naar een schoonheidsspecialiste en zij schatte mij 7 jaar jonger dan dat ik ben. Omdat ik een bepaalde rimpel / deuk in mijn hoofd miste. Maar nu is de vraag of het smeren geholpen heeft, of ik er nog 5 jaar jonger uit had kunnen zien als ik niet met de handdoek ruw geweest was. Mijn mening is dat die dure spullen echt niet nodig zijn, alleen als je huid trekt, droog is, gewoon een goedkope creme erop. En je gezicht masseren. Beetje doorbloeding in je gezicht lijkt me ook goed. Maar zo doe ik het, en ik denk dat het voor iedereen verschillend is. Toegevoegd na 5 minuten: waar het woord niveau vandaan komt.. geen idee... maar de goedkope smeersels, zijn niet van niveau.. goedkoop spul is het..

Als aanvulling op de antwoorden wil ik nog toevoegen dat de gezondheid van je huid meer afhankelijk is van je leefgewoonte en je gezondheid, dan van smeerseltjes van buiten af. Gezonde voeding, voldoende buitenlucht, niet in de felle zon enz.

Ja, ik denk wel dat het goed is voor je huid om dit te reinigen. Merk je dat zelf niet aan je huid dan?

Het ligt er aan wie je gelooft .Geloof je de reclame van de fabrikanten, dan is het echt levensnoodzakelijk. Geloof je je gezonde verstand, dan weet je zelf ook wel beter. Als je geen make-up gebruikt, is het verwijderen van stof en vuil van je gezicht (tijdens het douchen of bij de kraan) meer dan voldoende. Ik doe het zo al sinds mijn 20e (daarvoor gebruikte ik nog make-up) en ben nu 43, en de eerste rimpels moeten nog komen. Ook gebruik ik geen creme, hooguit in de winter wat uierzalf. Belangrijker voor een jonge, schone, frisse huid die niet snel veroudert is : niet opmaken, en uit de zon blijven. Dat doet meer wonderen voor je huid dan alle cremes en smeersels en tonics bij elkaar. Voel je je er goed bij, dan moet je het niet laten (want veel kwaad kan het ook niet), maar je gooit wel een hele hoop geld weg. Water, zeepvrije wasgel en een pot goedkope vochtinbrengende creme (indien nodig) zijn meer dan voldoende.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100