Waarom zweet mijn vriend zoveel in zijn slaap?

Ik word er helemaal gek van. De slaapkamer stinkt altijd ik was de dekens lakens en kussen om de twee dagen. Ik lig altijd in een vies bed. Hij pakt ook mijn kussens als ik niet in bed lig waardoor mijn eigen kussens ook gaan stinken. Het ergste is nog dat hij niet naar de dokter wilt en boos word als ik erover klaag. Heeft iemand alsjeblieft een oplossing. De dekens zijn niet te warm en de slaapkamer ook niet het raam staat altijd open en vaak doe ik in de ochtend de balkondeur ook nog even open en ga dan verder slapen. Hij zweet ook wanneer het koud is. Bergen met was heb ik hier door ook heel erg slecht voor het milieu en mijn energie rekening. Help aub!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarom dat bij jouw vriend is kunnen we van afstand niet bepalen, maar met de meest voorkomende mogelijkheden kan je wellicht zelf het antwoord vinden. https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/82577-nachtzweten-waardoor-ontstaat-het-nachtelijk-transpireren.html === Angst en stress Angst en stress kunnen oorzaken zijn voor sterk zweten tijdens de slaap. Bij angst en stress wordt adrenaline aangemaakt, dit is een hormoon die er onder ander voor zorgt dat de hartslag sneller gaat slaan en de bloeddruk zal laten stijgen. Doordat adrenaline het lichaam een tikje harder laat werken, komt er meer energie vrij, waardoor men het vervolgens warm kan krijgen en men zal gaan zweten. Angst en stress kunnen door verschillende situaties veroorzaakt worden. Zo kan de werkdruk te hoog liggen of er zijn mogelijk problemen in de relationele sfeer. Angst voor bijvoorbeeld onweer, duisternis of "enge" geluiden kunnen mede zorgen voor hevige transpiratie in de nacht. Koorts Griep, bacteriële infecties en infecties veroorzaakt door virussen kunnen gepaard gaan met koorts, waardoor men in de nacht (en overdag) behoorlijk kan gaan zweten om de lichaamstemperatuur omlaag te brengen. Bij koorts is het erg belangrijk dat men voldoende blijft drinken om uitdroging te voorkomen. Hormonale schommelingen en hormoontherapie Onderliggende ziekte Nachtelijk transpireren kan ook een symptoom zijn bij een (ernstige) onderliggende ziekte zoals: Slaapapneu Diabetes Tuberculose (TBC) Besmetting met het HIV-virus Hypofyse aandoeningen Schildklier aandoeningen Ziekte van Hodgkin Aandoening aan de bijnieren === Kijk eens of hij het in het weekend minder heeft en van zondag op maandag het meest, dat is een goede indicatie dat het stress op het werk kan zijn. Vaak zal hij dan ook onrustig slapen, en eigenlijk heel slecht slapen, en moe zijn als hij op staat. Hij zal hoe dan ook even naar de huisarts moeten.

Overmatig transpireren is niet per se ongezond. Het voorkomt dat de lichaamstemperatuur te hoog oploopt en het verwijdert tegelijk allerlei afvalstoffen uit het lichaam. Minder aangename gevolgen zijn de hierbij vrijkomende geur of natte plekken. Bij overmatig transpireren op een bepaald deel of bepaalde delen van het lichaam spreekt men van hyperhidrose en is er geen onderliggend probleem. Als het overmatig transpireren het hele lichaam betreft spreekt men van gegeneraliseerde hyperhidrose en is er vaak wel een onderliggend probleem. Bij deze vorm van overmatige transpiratie is het zaak dat men altijd langs een dokter gaat om het te laten onderzoeken. Een onderliggend probleem kan bv zijn: overgewicht; een (chronische) infectie; hormonale ziekten zoals een te snel werkende schildklier; het gebruik van bepaalde geneesmiddelen. Vraag een doorverwijzing bij de huisarts, zodat klinisch kan worden vastgesteld of er onderliggende problemen zijn van het overmatig transpireren.

Toegevoegd op 24 mei 2019 11:59: bron
Bronnen:
https://www.isala.nl/patientenfolders/6155...
https://zweetikveel.nl/overmatig-zweten-hy...
https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100