wat zijn de mogelijkheden bij alopecia androgenetica voor iemand die nog geen pruik wil?

Het gaat om een vriendin van mij. Ze heeft bruin haar op schouder lengte. Maar ze heeft alopecia androgenetica, een ziekte waarbij het gehele haar steeds dunner word. Het is vooral zichtbaar als een zeer brede scheiding als het haar los gedragen word, het haar is ook erg sluik, pluizig na het douchen, en snel weer vet.
Bij het haar dragen in een staart valt het wel mee, maar er begint steeds meer hoofdhuid zichtbaar te worden. Met het haar schuin overkammen is het nog een beetje te verhullen, maar dit word steeds lastiger.

Ze wil liever nog geen pruik of haarwerk dragen, wat zijn er verder voor mogelijkheden om het minder zichtbaar te maken?
Zijn er kapsels die goed werken voor iemand met alopecia? Bepaalde producten die het kunnen verhullen?
Heb wel eens gezien dat er van die sprays of poeders bestaan voor de hoofdhuid te kleuren, werken die?

Toegevoegd na 46 seconden:
ze is net 30, en vind zichzelf te jong voor een volledige pruik/haarwerk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Enkele opties kunnen zijn: - Het haar touperen en haarspray gebruiken zodat het haar in model blijft. Bij touperen van het haar creëer je meer volume. Je kunt dan een zij-scheiding maken, zodat de dikkere scheiding in het midden niet meer te zien is. - Toppik, een gekleurde spray dat het haar dikker en voller laten lijken. Er zijn vast ook sprays van andere merken, maar deze is wel bekend. - Een haarstukje. Dat is geen volledige pruik, maar alleen een stuk bovenop. - Hormoonbehandeling: steroïde injecties of het nemen van extra oestrogeen (de pil). Dit werkt niet altijd en heeft wat bijwerkingen, maar als het werkt, wordt het haar weer voller. Toegevoegd na 5 minuten: Een laserbehandeling is voor sommige mensen ook een optie. Wel prijzig en niet voor iedereen geschikt.

Bronnen:
http://www.confidenthaarzorg.nl/media/cata...
https://www.andrelon.nl/haartips/foto-tuto...
https://www.youtube.com/watch?v=deqknBbz7Zo

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100