Hoe kan ik mijn haar het best verzorgen?

Ik heb mijn haar 4 jaar lang elke dag gestijld. Mijn krullen zijn helemaal weggezakt en ik heb er spijt van. Wel heb ik nog steeds heel lang haar tot mijn kont maar is mijn haar dunner geworden.

Nu is mijn vraag wat kan ik doen zodat het weer gezonder wordt en dikker.

Weet jij het antwoord?

/2500

Föhnen, enkele keer, beter alles puur natuur doen. BV laten drogen zonder andere hulpmiddelen dan een paar grote handdoeken, heb je een beetje haast, dan kun je het vocht deppen en uit het haar drukken met de handdoeken. Eerst een stuk van je haar af, wil je het echt zó lang houden? Ik zou het tot bh-hoogte laten afknippen en met goede verzorging hopen op herstel van al mijn haar. Aandacht voor: Nat haar beter niet kammen of borstelen, eerst drogen. Geen elastiekjes gebruiken, die zijn funest voor je haar. Weinig of geen zon, er zijn wel haar verzorgende middelen. Beschermende olie als je toch af en toe fóhnt. DO’S EN DON’TS MET JE FIJNE HAREN (bron) Don’t: je haar veel föhnen en stylen Do: je haar op de kop föhnen Do: gezonde en voldoende voeding Don’t: veel in de zon Don’t: je haar nat kammen Do: volumepoeder aanbrengen Don’t je haar in laagjes knippen Do: de juiste elastiekjes Toegevoegd na 11 minuten: Ook: de gewoonte om elke dag of om de dag je haar te wassen: beter niet doen, ook niet met 'elke dag shampoo'. Een keer per week is goed met gewone shampoo, niet teveel gebruiken. Als haar vaak gewassen wordt, wordt het ook sneller vet.

Bronnen:
https://www.haarwereld.nl/blog/dun-haar/

Ik heb enkele jaren geleden hetzelfde gehad. Ik föhnde en stijlde mijn haar elke dag met het gevolg dat ze helemaal kapot waren.. Ik heb toen mijn haar een heel stuk laten knippen (zeker 25 cm). Dit was natuurlijk niet fijn maar ik moest wel, zo kapot haar kan zich niet meer zelf herstellen.. Nadien heb ik dan een Steampod aangeschaft en mijn haar enkel hiermee gestijld. Beste aankoop OOIT! Het kost wel wat geld maar mijn haar is super gezond nu, ik kan ze toch nog stijlen (of krullen) zonder dat ze kapot gaan. Ook een aanrader is vaak van shampoo (en conditioner) wisselen. Ik heb 3 verschillende shampoo's en conditioners in mijn douche staan en zo wissel ik af. Dit helpt heel goed!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100