Zijn er mogelijke nadelen aan het knippen van je schaam haren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

naast het nadeel van wat jeuk, moet je er ook rekening mee houden dat je sneller een infectie ( bij dames dan toch) kunt krijgen, omdat de haren ook "rommel" van buiten tegen houden. Haal het dus rond het geslachtdeel niet allemaal weg, in de schaamstreek is het geen probleem.Het voelt zelfs frisser dan een volle bos.

ik denk niet dat er nadelen zijn bij het knippen van je schaamharen, deze groeien vanzelf weer aan. wel moet je als je besluit over te gaan tot het scheren van je schaamhaar, rekening houden met de scheerrichting, de gevoeligheid van je huid. scheer altijd met een scheergel voor gevoelige huid of speciaal voor de bikinilijn. na het scheren een after shave lotion of bodylotion aanbrengen anders krijg je last van bultjes. een nadeel van scheren er kunnen jeuk en bultjes ontstaan. ook kunnen na het scheren haren stugger, donkerder en sneller terugkomen. houd je aan de scheerrichting namelijk met de haren mee, anders kun je last krijgen van ingegroeide haren.

Knippen kan geen kwaad, geen nadelige gevolgen als je bij het aangroeien een beetje jeuk accepteert.

Bij het knippen van je schaamhaar worden, net zoals bij het scheren, de eindjes van je haren erg 'bot'. Ze zijn recht afgesneden en voelen 'stoppelig' aan. Het kan dus zijn dat je na het knippen jeuk krijgt door het stoppelige gevoel. Dit gaat vanzelf weer over als de eindjes van je haar weer wat afslijten.

Het heeft 1 nadeel en 1 risico, namelijk: - Zoals al eerder werd genoemd hier, knip je de haartjes recht af, waardoor deze botter worden en zal je schaamhaar dus stug aanvoelen. Dit wordt na een week wel minder, aangezien de haartjes slijten - Risico van het knippen is, dat zeker in de buurt van de edele delen, je moet oppassen met het knippen aangezien je bij onvoorzichtigheid in je vel kunt knippen

Je zou het verkeerde haartje kunnen knippen

Schaamhaar bij de mens heeft te maken met de behoefte om geur aan de mogelijke partner te tonen. Haar houdt namelijk een geur makkelijk vast. Dit herkennen van geur gebeurt volledig onbewust maar per definitie is elke persoon aan zijn of haar geur te herkennen. Dat onbewuste herkennen gaat via het orgaan van Jacobson. In de huidige tijd is er geen primaire noodzaak meer om te komen tot herkenning van een partner via geur. Er is dus geen andere dan een mogelijk esthetische reden om schaamhaar te laten groeien. Geen nadelen dus.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lichaamsbeharing
http://nl.wikipedia.org/wiki/Orgaan_van_Jacobson
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schaamhaar

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100