Ga naar de inhoud

Wat is het verband tussen afvallen en je ochtendrituelen?

Update:
Afvallen en ochtend rituelen
In samenwerking met:

Je bent vastberaden bezig met afvallen, maar die laatste paar kilootjes lijken hardnekkig te blijven. Misschien ligt de sleutel tot succes wel in je ochtendrituelen. Ontdek hier 7 gewoontes die mogelijk de reden zijn waarom je gewichtsverlies stagneert.

7 ochtendrituelen die het afvallen stimuleren

1. Open de gordijnen

Gooi de gordijnen open zodra je opstaat. Onderzoek toont aan dat mensen die ’s ochtends direct voor licht in de kamer zorgen, een lagere BMI hebben. 20 tot 30 minuten daglicht, zelfs op bewolkte dagen, kan een positieve invloed hebben op je gewicht.

2. Teveel slaap is geen goed idee

Een goede nachtrust is cruciaal voor je gezondheid, maar overmatig slapen kan juist leiden tot een hogere BMI. Mensen die meer dan 10 uur per nacht slapen, vertonen vaak een hogere body mass index dan degenen die 7 tot 9 uur per nacht slapen.

3. Opgemaakt bed, goede nachtrust, lagere BMI

Een opgemaakt bed kan verrassend genoeg bijdragen aan een goede nachtrust. Mensen die hun bed dagelijks opmaken, hebben 19 procent meer kans op een goede nachtrust. Aangezien een goede nachtrust samenhangt met een lagere BMI, is het opmaken van je bed een kleine gewoonte met mogelijk groots effect.

4. De kracht van de weegschaal

Dagelijks wegen kan je helpen bij blijvend gewichtsverlies. Onderzoek toont aan dat mensen die elke ochtend op de weegschaal staan, beter in staat zijn hun eetpatroon aan te passen gedurende de dag. Het beste moment hiervoor is direct na het opstaan, wanneer je gewicht het laagst is.

TIP: Kies een slimme weegschaal die ook een lichaamsanalyse doet, inclusief vetpercentage en spiermassa. Soms val je wel in vetpercentage af, maar niet in absoluut gewicht op de reguliere personenweegschaal. Met een slimme weegschaal kun je dat wel zien.

5. Begin met hydratatie: water voor het ontbijt

Start je dag met een glas water. Voor het ontbijt water drinken kan je stofwisseling versnellen, waardoor je lichaam voedsel efficiënter verwerkt. Een super goede tip voor het afvallen. Aan de slag met je ochtendrituelen!

@greenfuel.shop

Wist je dat warm water in de ochtend drinken veel voordelen heeft? Het kan je spijsvertering verbeteren, je lichaam ontgiften, je metabolisme een boost geven en je lichaam van binnenuit hydrateren. Dus waar wacht je nog op? Begin je dag met een glas warm water en geniet van al deze voordelen! 🚀💧 #Greenfuel #GezondLeven #WarmWaterInDeOchtend #FreshStart

♬ original sound – Green Fuel

6. Sla het ontbijt nooit over als je wilt afvallen

Sla je ontbijt niet over! Onderzoek toont aan dat niet ontbijten later op de dag kan leiden tot eetbuien. Een voedzaam ontbijt kan je helpen de controle te behouden over je eetlust en gezonde keuzes te maken.

Lees ook onze tips over de oorzaak van eetbuien en hoe je ze voorkomt.

7. Verplaats je sportmoment naar de ochtend

Overweeg je avondworkout te verplaatsen naar de ochtend. Onderzoek van Northumbria University wijst uit dat ochtendbeweging je eetlust gedurende de dag kan verminderen, wat kan helpen bij gewichtsbeheersing.

Video: tips voor een positieve ochtend routine

Bekijk de video hieronder >>

Verlies je de strijd tegen die laatste kilootjes? Kijk dan eens naar je ochtendgewoontes en ontdek hoe kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken in je gewichtsverliesreis.

In samenwerking met:

Meer over: