Wat voor een nut heeft een naakt slak?

we hebben nogal veel naakt slakken in de tuin, kan je ze ook eten met knoflookboter.........hihi

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hetzelfde nut als slakken met huisjes: http://www.goeievraag.nl/vraag/nut-slakken.44290 En je kunt ze in de blender gooien en zo slakkenslijmcreme maken, krijg je een superjonge huid van als je die opsmeert

Slakken dienen als voedselbron voor vele diersoorten, ook door de mens.De wijngaardslak word zelf speciaal gekweekt,en schijnt een speciale delicatesse te zijn, en pronkt op menukaarten van vele exclusieve restaurants en hotels. Dus naakt slakken hebben zeker een nut voor het bestaan in de natuur. Namelijk het voor bestaan van vele vogels en andere diersoorten.

Als je het persé nodig vindt dat een slak nut heeft voor de mens, kun je hem lekker opeten. De Nederlandse naaktslakken kun je gewoon eten, dus zoek op recepten voor slakken en vervang de huisjesslakken door naaktslakken. Als je je daar toch niet zo'n trek in hebt, kun je ze laten rondkruipen voor de vogels.

Slakken zijn gewoon te eten, geen probleem. Echter ik zou de wilde soort die in de steden voorkomt toch niet zomaar in een pan stoppen. Je weet nooit waar dat beest in gezeten heeft. Aangezien wij gemiddeld nogal veel chemicaliën en schoonmaakmiddelen gebruiken....

De slak die standaard gegeten wordt is de wijngaardslak. In Nederlandse tuinen komt wel de segrijnslak oftewel kleine wijngaardslak voor, die eetbaar is (maar inderdaad: je weet niet waar ie gezeten heeft). Of je naaktslakken kunt eten (los van het risico dat ze vervuild zijn), geen idee, ik zou het niet zomaar doen.

Bronnen:
http://www.moestuintips.nl/img/art/segrijnslak.jpg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100