Waarom mag een hyacint niet op de slaapkamer?

Ik had vroeger als kind ieder jaar een hyacint, deze mocht op mijn slaapkamer staan tot er bloemen in kwamen, dan moest ie van mijn ouders naar de woonkamer verhuizen omdat een bloeiende hyacint op de slaapkamer gevaarlijk is. Waarom is dit gevaarlijk? Ik kan er niks over vinden. Of is dit alweer achterhaald?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een bloeiende hyacint kan sterk geuren. Deze lucht is niet gevaarlijk. De reden die je ouders hadden kunnen uit opvattingen van vroeger zijn. Vroeger mochten er in het ziekenhuis geen bloeiende bloemen snachts naast het bed staan. De reden hiervoor had iets te maken met zuurstof dat bloemen zouden gebruiken. De manier van bouwen en ventileren is nu anders dan begin vorige eeuw.

Normaal gezien neemt een (bloem)plant bij fotosynthese (een plant heeft zonlicht, water, mineralen en koolstofdioxide nodig om aan fotosynthese te kunnen doen) koolstofdioxide op. Maar 's nachts op je kamer is er heel weinig licht waardoor de (bloem)plant geen koolstofdioxide meer gaat opnemen maar zuurstofgas. En dat kan gevaarlijk worden omdat jij dan zelf te weinig zuurstofgas binnen krijgt. Vandaar ook dat ze in ziekenhuizen de (bloem)plant(en) buiten moeten zetten omdat het ander zeker gevaarlijk kan worden bij patiënten die te weinig zuurstofgas binnen krijgen. Dit is niet alleen bij hyacinten, maar ook bij andere (bloem)planten Oftewel als jullie (een) kat(ten) hebben kan het gevaarlijk zijn als dat de kat(ten) de giftige bloembol opeet

Bronnen:
http://www.katzoektthuis.be/tips/gevaren-v...
Naturalis 2, Natuurwetenschappenboek

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100