Hoe komt het toch dat ik het de ene keer koud heb en de andere keer nergens last van heb terwijl de verwarming toch altijd op 20ºC staat ?

Omstandigheden zijn hetzelfde in huis.Dus er staan geen ramen extra open.

Toegevoegd na 14 uur:
Ik ben bijna 51 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de verwarming onder de 20 graden aanslaat wordt het daarna 20 graden of zelfs ietsje warmer, door dat weer uitslaat komt ie weer onder 20 graden te liggen, dat voel je, ook al zijn het maar 1-2 graden.

Misschien komt het doordat je ervoor iets anders doet bijv. sporten. Het kan ook aan de kleren liggen, trek als je het koud hebt gewoon een dikke trui aan. Of misschien moet er controle worden gedaan naar je verwarming.

mischien heeft je lichaam moeite met warmte op te bouwen, en het dus ook koud hebt. kunt wel 2 warme truien aandoen, maar dan kun je het nog koud hebben. ~ neem eens een warme douche, dan zal heel je lichaam opgewarmt zijn, als het binnen 20º is zal die het nog moeilijk koud krijgen.

Mogelijk heb je het minder koud als je regelmatig wat eet en meer beweegt: daarmee houd je je bloedsomloop beter op gang.

Omdat je lichaam geen computer is. Je lichaam vraagt om energie, geeft energie. Het ene moment meer dan het ander. Verder zijn er meer dingen in huis die de temperatuur beïnvloeden, neem koken of de droger die aan staat.

Hangt er ook vanaf waar je vandaan komt, kom je van buiten met 7ºC, dan is die 20ºC ineens warm, maar kom je vanaf ergens waar het meer dan 20ºC is, dan lijkt het een stuk kouder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100