vocht en schimmel in muur door niet goed afgedichte kitvoegen. nu laminaat vol vocht en verrot, kast verrot. wie is er verantwoordelijk?? heb huurhuis

kitvoegen betreft voegen op bodem van de badkamer (doucheruimte) vocht is door slechte afdichting in muur getrokken, en heeft nu dus naastgelegen kamer aangetast (vloer en kledingkast) heb huurwoning sinds 2005 en nooit eerder last gehad of dit gemerkt! wie draait er nu bij een huurwoning voor de kosten op?

Weet jij het antwoord?

/2500

De eigenaar! Als huurder ben je niet verantwoordelijk voor de dingen die er mis zijn in je huurhuis (tenzij jij het zelf gedaan hebt)

Is moeilijk te beoordelen. In eerste instantie is de verhuurder diegene die aansprakelijk is, het is namelijk een gebrek van bouwtechnische aard. Echter spelen hier een aantal andere factoren mee. Hoe oud zijn de voegen, was het aan te nemen dat de voegen "versleten" waren en niet meer voldoende afdichten. Was het gebrek niet door de huurder eerder op te merken en heeft ze na de eerste constatering de verhuurder op de hoogte gesteld. Is het gebrek ontstaan door handelingen van de huurder. Het enigste wat je kunt doen is je inboedelverzekering aanspreken, als het geheel buiten jou schuld om is krijg je alles vergoed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100