Is de prijs van bouwgrond per M2 gemeente afhankelijk of plekgebonden?

Ik bedoel dan of in een gemeente overal dezelfde prijzen voor bouwgrond gelden of dat dit ook nog ligt aan de plek in die gemeente.

En hoe kun je daar achter komen?

Toegevoegd na 58 minuten:
Het gaat erom dat ons huis (1800 M2) volgende week in de verkoop komt en dat we gisteren pas hoorden dat ze hier in de buurt bezig zijn met 'opvulling groene ruimtes'. M.a.w. dat we misschien over een tijdje ook een deel van onze grond kunnen verkopen als bouwkavel, en daar wordt het verhaal voor ons wel anders van omdat we juist willen verhuizen omdat het ons te veel wordt hier qua onderhoud. Bovendien is het een heel oud huis dus voor dat geld zouden we het ook kunnen renoveren of opnieuw op laten trekken misschien.

Weet jij het antwoord?

/2500

De prijs van bouwgrond wordt ook bepaald door de ligging. Je kan gewoon contact opnemen met de gemeente om te kijken of ze bouwgrond te koop hebben en wat de prijs is. Je kan ook kijken bij gewone makelaars. Ze hebben vaak verouderde boerderijen te koop waar het bestemmingsplan niet meer agrarisch is (of eenvoudig om te zetten). Dan kan je de boel plat (laten) gooien en iets nieuws bouwen. Succes en plezier met de plannen!

De prijs is zeker plaatsgebonden. Meestal is grond dichterbij het centrum duurder. Ook toegangswegen & faciliteiten zoals artsen, winkels, treinstations in de buurt zorgen ervoor dat de prijzen omhoog gaan. Gewoon marktwerking: Wat de gek ervoor geeft. Meer mensen willen daar wonen? Dan gaat de prijs up-up UP!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100