Wat is de beste plek om een voedsel zakje voor vogels te hangen?

We hebben een grote tuin met veel gras. Helemaal open, 20 meter lang en 12 meter breed. Het grootste deel ia gras. Aan een kanslt groeit een klimop langs een hek, aan de andere kant een heg. Aan het eind van de tuin een houten schutting.

Waar kan ik nu het beste het voerzakje voor vogels hangen?
In een hoek? In de heg, midden op het grasveld, of aan een seringen boompje aan het eind van de tuin in de hoek.
Dus houden ze van overzicht, maar een open plek, of een beschute plek in een hoekje met weinig overzicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de buurt van de klimop, waar ze bij onraad snel beschutting kunnen vinden. Maar als je een vogelhuisje (zo'n voerhuisje) zou neerzetten op een paar meter van de sering, en je legt daar elke dag voer in, dan heb je een grote kans dat ze dat heel snel doorhebben. Probeer maar gewoon uit, hang het zakje ergens op, en als ze het na een paar dagen nog niet 'ontdekt' hebben, kun je een andere plek proberen. Soms duurt het even voor vogels doorhebben dat er in jouw tuin iets te halen is, maar ze het eenmaal weten wordt het meestal zeer gewaardeerd. (In een vogelhuisje kun je ook dingen leggen als gekookte aardappel, brood, stukken appel, kaaskorstjes waar het plastic af is - hou wel in de gaten dat je het weghaalt als ze het nog niet eten, want schimmel is niet goed voor ze.)

Ik zou hem aan het tuinhuisje hangen. Daar hebben ze overzicht over de hele tuin en bovendien kunnen ze via het tuinhuisje beter bij het voer komen.

Op een beetje beschutte plek waar ze zich veilig voelen. Dus bij jou lijkt me de klimop en de boom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100