Hoe moet ik luis in een beukenhaag bestrijden?

De hele, 4 weken geleden geplante, haag zit onder de witte/grijze luizen.

Hoe krijg ik ze weg?

Spiritus en zeep? Welke verhouding.

Gif???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je beukenhaag heeft last van wolluis, een net geplante beuk heeft last van het overzetten, het moeten uitlopen omdat het voorjaar is en de ploselinge themperatuursstijging rond Pinksteren. ( Heb je wel water gegeven?) Dat kost heel erg veel energie. Hierdoor wordt de weerstand minder en slaat de luis toe. Wat nu te doen. Spuit iedere dag even de haag goed kletsnat met de tuinslang. Spuit flink door de bladeren heen. Geef een goede vloeibare organische mest, (ecostijl) waardoor de weerstand van de beuk sterker wordt. Over een paar weken nogmaals mest geven. Enkel alleen wat spuiten om de luizen dood te krijgen en niets doen aan de echte oorzaak, schiet niet erg op. Wil je toch spuiten, 1 deel water, 1 deel spiritus, 1 deel groene zeep.

ga bij de boerenbond groene zeep halen en meng dit met lauw/warm water en roer het goed door elkaar de heg een paar dagen op rij ermee overgieten/besproeien en je bent ervan af eventueel na een week herhalen als de luiseitjes die er nog waren uitgekomen zijn

heb je al geprobeerd er gewoon de tuinslang op te zetten? met een flinke straal spuit je ze zo weg.

Probeer het met water,maar dan bedoel ik ook water. spuit de heg schoon met een krachtige straal water uit een hogedruk spuit. Natuurlijk niet te dichtbij zodat je het blad niet beschadigd. Je zult zien dit doet wonderen, herhaal het na een paar dagen nog een keer. In het meeste geval ben je daarna verlost van het probleem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100