Hoe heet de plant die met één stengel blijft groeien door het hele huis?

Mijn moeder had er vroeger zo één alleen kunnen we de naam ervan niet meer herinneren. Het was een plant zonder bloemmetjes en bleef aan één stuk door groeien totdat het uiteindelijk de hele woonkamer rond was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bedoel je mss klimop ? Dit groeit ook op bomen maar evengoed op muren van huizen

De foto die je bij de reacties laat zien is een epipremnum aureum. Vergelijk de foto uit de bron. Toegevoegd na 5 minuten: De engelse site spreek van " de plant met vele namen" . It used to be known scientifically as Scindapsus aureau or Phaphidophora aureu. In much of Europe it tends to be known as Scindapsus aureus, in America and Canada, Epipremnum pinnatum. The Botanist will call it Epipremnum aureus. The common names it goes by are just as varied, Australian Native Monstera, Devil's Ivy, Golden Pothos, Ivy Arum, Silver Vine and Taro Vine to name just a few. So in our pages to keep things simple, we are going to use its current scientific name, Epipremnum aureus and most popular common name, Pothos. Phew glad we sorted that.

Bronnen:
http://www.ourhouseplants.com/plants/pothos

De plant heet in Nederland gewoon: Philodendron type Brasil De Philodendron kent ontelbare types, vandaar de Philodendron met de vele (type) namen. De soort op de foto die je plaatst heet Brasil. De soortnaam Brasil dankt de plant aan de gele en groene kleuren van het blad, de kleuren van de Braziliaanse vlag. Toegevoegd na 24 minuten: Doordat de ranken op een liaanachtige wijze groeien, kan de plant omhoog klimmen langs een stam of z’n ranken laten hangen. De plant is daardoor te koop als klim- en hangplant.

Bronnen:
http://www.123kamerplanten.com/philodendro...
http://www.123kamerplanten.com/philodendro...

Als het echt een plant was met één dikke stengel en daaraan de bladeren op dunnere stengels, dan denk ik toch dat het een Monstera was. Die zijn er ook in verschillende soorten. De bekende gaten in de bladeren ontstaan alleen bij bepaalde lichtomstandigheden en zitten niet meteen in jonge bladeren. Bij een hele lange plant tegen het plafond kan het gebeuren dat de jonge bladeren relatief klein blijven en geen gaten krijgen. Het blad lijkt dan erg op o.a. de Philodendron. Kenmerkend aan een oudere Monstera is dat de stengel van groen naar grijsbruin kleurt en soms wat schilverig wordt. En een Monstera krijgt luchtwortels vanuit de stengel, dunne bruine 'sliertjes' die wel een meter lang kunnen worden, afhankelijk van standplaats en luchtvochtigheid. Onderstaande foto's zijn van de Monstera. Toegevoegd na 8 minuten: Het lukt me niet om losse foto's toe te voegen. Deze links hebben ook foto's van de Monstera. Tweede link: foto bij 4e bericht "Posté: Sam 25 Avr 2015 18:42"

Bronnen:
http://www.aujardin.org/conseils-monstera-...
https://www.flickr.com/photos/melaniejo/4252059664

is het deze? Epipremnum Aureus (Pothos / Devils Ivy / Scindapsus) http://www.ourhouseplants.com/plants/pothos Toegevoegd na 1 minuut: https://goo.gl/images/HXPJuB Toegevoegd na 2 minuten: wij hebben de plant zelf thuis. hij blijft maar doorgroeien. gekocht bij de intratuin als hangplant Toegevoegd na 18 minuten: scindapsus picsus

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100